tiistai 16. elokuuta 2016

Kohti talvea, syksy!

Syksy. Tuli kuten vuosi sittenkin yllättäen, lämpimät kesäpäivät muuttuivat ensin koleaksi sääksi ja sateiksi. Koivut alkavat kellastua, marjat olla poimittuna, omenat kypsyä. Ja syksyn tulo enteilee talvea kuten jo muumit oivasti opettivat.

Koen olevani taas elossa, tiedättekö, vähän eri tavalla kuin kesä-heinäkuussa. Saan alkaa hamstrata varastoihin luonnon antimia. Nuuskutella aamuisin raikasta ilmaa joka muuttuu kirpeäksi pakkasten lähetessä. Kaivaa neulepuserot ja villasukat kaapista, puikot naftaliinista ja kuluttaa aikaani sohvan nurkassa puikkojen kera. Yhä vahvemmin opin itsestäni tiettyjä puolia, ja yksi niistä on se, että ehdottomasti en ole kesä ihmisiä. Koen myös, että uudenlainen pehmeys valtaa minussa alaa, ehkä ikä pyöristää terävimpiä särmiä. Herkkyys liialliseen "raakuudella mässäilyyn" on yhä.

Operaatio kasvata myskikurpitsoja itse voi tuottaa tulosta. Muut myskikurpitsat puskevat sitkeästi lehteä vaan yksi, yksi kukkii! No kesäkurpitsasato tasapainottaa kyllä niukaksi, mahdollisesti, jäävää myskikurpitsasatoa. Nopeiden laskujen mukaan 10 taimessa on noin 5-8 kukkaa jokaisessa ja yhä ne puskevat lisää.

Myskikurpitsa, satoa odotellessa

Näitä piisaa!
Yläkerrassa tapahtuu jotain sillä sieltä kantautuva meteli on korviahuumaava. Vielä vähän sähkötöitä ja sitten pääsemme laittamaan levyjä seinään. Kittipakkelointi, maalausta, kattopaneelit ja lattia. Lasitiiliä, valehirsi, lukunurkkaus... Ennen joulua nukumme uudessa makuuhuoneessamme, ihan varmasti nukumme.

Tänään satoi vettä. Kävelimme, kastuen läpimäriksi, 3km päivälenkin ja nautin joka askeleesta. Missään ei ketään, vain usvainen sade Saimaalla, lukuisat sienet jotka urhoollisesti puskevat maasta, yksi innokas koira ja toinen joka mökötti sydämensä kyllyydestä kun häntä niin kaltoin kohtelin, vesisateeseen raahasin.

Loppuilta meillä on sujunut pitkälti näin <3

Yritä tässä nyt sitten neuloa

Meillä ei saa koirat olla sohvalla, eikun...
 Takana näkyy myös joogamatto jolle löytyy taas 14.9 alkaen käyttöä. Kolmas ohjaaja, saas nähdä joko kolmas kerta toden sanoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.