sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Joogakurssilla

Niin käynnistyi kolmas vuosi joogan harrastajana. Aloitin sen poikkeuksellisesti, osallistuin Hanne Sydänmaan pitämälle joogakurssille, ensimmäiseen päivään, ohjattu 1 harjoitus. Kansalaisopiston kursseilla olen käynyt 2 viimeistä vuotta ja jatkan niitä taas 14.9 alkaen. Kolmannen joogaohjaajan opissa.

Hanne oli ihana, valovoimainen ja loistava persoona. Kävimme astangajoogan 1-sarjan asanat läpi joista minulle oli täysin tuntemattomia osa. Viime vuoden opettaja oli ehkä hieman enemmän "jumppaopettajamaisempi" ja siksi koin toisinaan, etten ehkä halua jatkaa joogaa enää kurssin loputtua. Hanne sytytti kipinän ja sai näkemään astangan uudella tavalla. Hanne painotti "kultaista neliötä", vatsan aluetta joka tukee asanoita, helpottaa hengitystä ja auttaa pidentämään kehoa asanoita tehdessä. Löysin joogan ja sen tuoman rentouden, kehon ja mielen yhteyden uudelleen ja osin täysin uudella tavalla. Tunnin jälkeen pää oli tyhjä, täysin tyhjä. Kuten Hanne sanoi, sitähän me kaipaamme, että mieli on joskus kehossa ja hiljaa. Sitä se todella oli. Hannesta voi lukea siis lisää täältä Hanne Yoga
Nyt sain tunteen, että voisin siirtyä ensi keväästä mysore-joogaajaksi ohjattujen tuntien sijaan. Nyt viimein ymmärsin mysoren ajatuksen ja mitä mysorella haetaan. Ohjattu harjoitus on kuitenkin aina "rankempi" ja toteutuu jonkun toisen ohjein vrt. mysore jossa teet omaa kehoa ja hengitystä kuunnelleen, omassa tahdissa, ohjaajan auttaessa vain tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.