keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Täydellistä

Tänään on ollut sellainen päivä, millaisia koen, että päiväni voisivat ollakin. Heräsin aamulla, pirteänä. Aamukahvin jälkeen meillä oli töissä aamujumppa joka kivasti herätti heti aamusta. Työpäivän jälkeen suuntasin ostoksille.

Ensin kävin ostamassa kukkasipuleita pihalle, tulppaaneja kahta eri mallia, krookuksia ja narsisseja. Tarttui mukaani myös yksi tuija ja säkki multaa. Tämän jälkeen suuntasin Luhdan outlet myymälään, ensimmäistä vaan en takuulla viimeistä kertaa. Olin noin 50e budjetilla etsimässä itselleni syystakkia ja löysinkin Icepeakin kivan softshell takin alle 50e joten ostin vielä Luhdan pitkähihaisen teknisen urheilupaidan jollainen kaapista vielä puuttuikin. Kieltämättä hieman jouduin tuhlaamaan, Casan aivan ihania vaalean harmaa pehmeä viltti tarttui myös mukaani. Näen sen sopivan loistavasti yläkerran lukunurkkaukseeni jahka sitä pääsen joskus sisustamaan ^_^

Sisältää kassillisen mielihyvää tälle päivälle!

Uusi ihanuus

Kukkiakukkia

Kotona lenkitin koirat, laitoin pulla-, ja leipätaikinan alulle ja leivinuuniin tulet. Koirat ulos tarhaan ja multaa kupsuttelemaan. Nyt mansikka ja kukkapenkki ovat valmiit ja reunat "piirretty" joten ensi keväänä sitten reunuskiviä asentelemaan. Vaihdoin myös kahteen sisäkukkaan mullat samoilla lämmöillä.
Ensi kesää odotellessa =)
Sitten koko poppoo sisälle. Leivoin muutaman leivän ja marjahillolla täytettyjä pullia. Keitin maanantaina omenoista ja mustikoista sosetta jota jäi reilusti jääkaappiin, nyt sillekin löytyi erinomaista käyttöä.
Meidän keittiöelämää, virallinen viihdyttäjä

Siinä sitä olis, tuoretta leipää

Ja pullia jälkkäriksi
Nyt istun sohvalla, syön sosekeittoa (resepti alla!) ja tuoretta leipää. Telkkarista tulee House ja kohta suuntaan lämmittämään saunaa. Illalla olisi vielä pyykkien setviminen odottamassa, koirien iltapissatus ja tiskit. Tänään oli hyvä päivä <3

Sosekeitto myskikurpitsasta 
1 iso myskikurpista
1 pieni kesäkurpitsa (voi myös jättää pois)
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
5-6dl kana-, tai lihalientä
Koskenlaskijaa, vuohenjuustoa tms mistä tykkää

Halkaise myskikurpitsa ja kaiva siemenet ulos. Paloittele kurpitsa 4 osaan. Puolita kesäkurpitsa. Paahda kurpitsoja uunissa noin 30-35min /200c. Pilko sipulit. 
Laita kattilaan pieni määrä voita ja freesaa sipulit pehmeäksi. Koverra myskikurpisasta hedelmäliha kattilaan ja lisää kesäkurpitsa sinne myös. Lisää noin 1dl lihalientä. Nosta kattila hellalta ja soseuta. 
Laita kattila takaisin hellalle, lisää loppu lihaliemi ja koskenlaskija. Tarkista maku, keitä sen aikaa, että juusto sulaa. Tarjoile ja nauti!
Tiistain ruoka, keittoa, polar näkkäriä ja lasi portviiniä kyytipojaksi
 Itse määrittelin nesteen määrän kurpitsan koon mukaan, isompi kurpitsa, enemmän nestettä. Viimeksi ostin noin 1.1kg kokoisen kurpitsan ja laitoin 5dl nestettä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.