lauantai 13. toukokuuta 2017

Tänään

Tänään on Se päivä. Mistä pikkutytöt haaveilevat pienenä ja pukeutuvat prinsessoiksi, katsovat Disneyn elokuvia ja miettivät, hakeeko heidätkin joskus prinssi valkealla ratsulla ja elävät onnellisena elämänsä loppuun asti.
Tänään minusta tulee Rouva. Tänään pieni pala paperia muuttaa omalla tavallaan kaiken. Silmät kostuvat väkisin kun tätä kirjoitan, saamarin raskaushormonit. Millainen vesiputous on tiedossa kun kävelen alttarille kohti miestäni jota en ole nähnyt eilisen illan jälkeen. Joka seisoo niin komeana niissä vaatteissa, jotka näen ensimmäistä kertaa - aivan kuten hänkin minut kokonaisuudessaan. Tai kun pidän hänelle puheen illalla kaikesta siitä miksi rakastan häntä ja miksi olen niin tolkuttoman kiitollinen hänelle kaikesta. Jaaa nyt meni yli, voi sniif.

Kaikki ne neljä vuotta ylä-, ja alamäkineen ovat toistaiseksi tähdänneet tähän hetkeen. Tästä alkaa meidän kirjassamme uusi sivu avioparina.
Syksyllä avaamme seuraavan lehden, meistä tulee vanhemmat. Monella tavalla tämä vuosi täyttää monet haaveet joita minulla on ollut lapsena, ja sitemmin teini-iän myrskyistä selvittyäni, nuorena aikuisena.

Vaikeudet ovat olleet lähellä erottaa meidät, ystävät ovat meidän liittoamme epäilleet, enkä missään nimessä minä vähiten - ja usein.

Silti tiedän sydämessäni nyt, että tämän kuului mennä näin. Kaikki se tarvittiin, että meidän suhde kasvoi tähän pisteeseen.

Radiossa soi Iskelmä. Tiedän, että siinä sä seisot. Vaikka oisin rikki ja heikko. Olet mulle Se. Olet mulle Se... Aamupalaksi on lettuja ja banaania, koirat nukkuvat tyyninä jaloissani. Saimaa näkyy ikkunasta, pilviharso peittää taivaan, mutta järven pinta on lähes tyyni.
Illalla - no yöllä, kotiin tullessani ja nukkumaan käydessäni en osannut jännittää. Olin levollinen, tyyni. Yöllä nähtyäni sarjan erinäisiä painajaisia, huomasin, että jännitys on, mutta se peittyy vahvemman tunteen alle. Kiitollisuuden. 

Kiitos Rakas kaikesta, sinä tiedät. Pian nähdää, kuten eräässä elokuvassa joka meille omalla tavallaan on tärkeä, päähenkilö toteaa "I'll be the one in white".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.