keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Häähumua

Vähiin käy päivät ennen kuin juhlat ovat käsillä. Tj 16. Vastahan oli ensimmäinen palaveri ja aikaa häihin yli vuosi. Harmillisesti alkuvuosi on ollut täynnä kaikkea epämukavaa joten pieni harmitus alkaa hiipiä, ettei ole ehtinyt nauttia häiden odotuksesta ja suunnittelusta täysillä ja pian H-hetki on jo käsillä, haikeaa.

Eilen sain hoidettua hurjan paljon to-do listan asioita. Noudin kihlasormukset rodinoinnista ja miehen sormus kävi samalla kaiverruksessa. Kyllä nyt kiiltää! Uusin myös passikuvat ja hain uuden passin, sillä miniloma Barcelonaan kutsuu heti häiden jälkeen.
Kävin tilaamassa kukat. Minulla oli ehkä jonkinlaista visiota jotka menivät sitten ihan uusiksi koska värit. Toisaalta visioni oli enemmän "ei ainakaan sellaista ja sellaista" joten luotan, että saan kauniin ja mieleisen kimpun - toivottavasti. Pitkään arvoin ruusukimpun ja muiden kukkien välillä, no nyt ei tule ruusuja, ehkä pöytiin sitten hankin niitä. Alla kukat joita kimppuuni ainakin tulee ja vähän vapautta myös jätin floristille jos tulee jotain inspiraatioita.


Kävin myös tilaamassa iltapalaa varten ruokatarpeita ja ostamassa vappusimaa, joka nyt ei toki häihin mitenkään liity. Myös paikkakortteihin vaadittavat painotuotteet kävimme tilaamassa ja tänään tuli viesti, että ne ovat jo valmiit.
Tänään sain varattua ajan kynsien laittoa varten, ja koekampaus on myös sovittuna.

Vielä listalla olisi vappuna askarteluiltamat bestmanin ja kaasojen kanssa, viimeiset koristelut ja härpätykset kasaan. Photobooth seinä puuttuu vielä kuten myös ikkunasta tehtävä valokuvakehys. Häävalssin harjoittelua emme ole aloittaneetkaan, miehen tämä viikko on mennyt hääautoamme remontoiden. Minä olen taas ensi viikolla opiskelemassa muutaman päivän ja niin, sinne ne päivät hupenevat.
Myös alkoholillisten juomien astiat kuten myös alkunaposteluja varten tarjoiluastiat puuttuvat vielä. Ja kaikkea pientä sälää jota ei ehkä ole muistanut ajatella. Muttereita tarvitsemme myös jokusen kymmentä.
Kakkukoriste puuttuu eikä mitään havaintoa mitä kirkosta poistuessamme "heitetään".

Olen pientä, alustavaa tiedustelua tehnyt matkatoimistolta matkustamisesta tuollaisen noin 5kk vanhan kanssa. Käytännön seikkoja, maksu ja peruutusehtoja. Näytää kyllä vahvasti siltä, että toivomani Mauritiuksen häämatka kera vauvan ja miehen olisi täysin toteuttamiskelpoinen jos budetti antaa myöten. Alunperin näytti siltä, että alle 5000e ei selviä edes kahdestaan 2 viikon häämatkasta, mutta se taitaakin olla mahdollista - vaikka meitä lähtisikin nyt kahden sijasta kolme. Tänään myös juttelimme alustavasti neuvolatädin kanssa aiheesta ja hän oli ihan mukana ajatuksessa joten, mahdollisesti me pääsemme kuin pääsemmekin ensi keväänä Mauritiukselle. Mutta näihin ajatuksiin sitten häiden ja Barcelonan jälkeen. Haaveitahan saa aina olla ja tässä kohtaa kaipaan jotain mihin suunnata ajatuksia, edes vähän.

Huomenna kuitenkin kutsuu Helsinki. Koska mikään raskautumisessa tai tässä raskaudessa ei ole kovin mutkattomasti mennyt, ei mennyt rakenneultrakaan. Vauva kasvaa hyvin, on virkeä, terve ja kaikki elimet siellä missä pitääkin. Ja sitten se, "mikähän tuo on". Niin. Kaiku, varjostuma jokin, mitä kätilö ja lääkäri eivät osanneet nimetä. Kontrolliultra kutsuu siis Naistenklinikalla huomenna aamulla. Olen koittanut olla panikoimatta ja positiivisella mielellä, silti sairaalassa töitä tekeävänä realiteetit ovat hyvin tiedossa. Vaikka riski on häivän pieni, on silti aina se pieni mahdollisuus, että kaikki ei mene hyvin eikä jatku hyvin. Nyt siis toivomme, että selvitään seurannalla huomisesta eteenpäin ja se mikä ikinä onkaan, on vaaratonta. Pelottaa, mutta reilun 12 tunnin kuluttua olemme viisaampia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.