maanantai 12. helmikuuta 2018

Pikaista päivitystä

Päivät kuluvat vauhdilla, eritoten kun nukkuminen on hyvin lyhyitä pätkiä neidillä. Viikonloppuna ei toiminut edes vauvauinti "normaalilla" tavalla. Neiti nukkui vajaat 4h josta yhden tunnin kävin hyssyttämässä vaunuja 5-10min välein. Sunnuntaina sitten tapahtuikin joku ihme ja neiti nukkui inahtamatta 3 tuntia putkeen! Yöt meinasivat lyhentyä ja aikaistua reippaasti, melkein koko viime viikon nukahdettiin 22-22:30 ja herättiin 07 jälkeen jo yöunilta. Nyt on muutama yö menty 20:30 sänkyyn ja yöllä syöty 1-2h varpaita, mutta aamulla nukuttu taas 8:30-09 välille. Parempi tämä.

Inspiraatiota on, pitäisi jakaa teille teksti liittyen hyviin puuroresepteihin itselle ja vauvallekin hieman muokattuna versiona. Toisen tekstin meinasin kirjoittaa kantovälineistä. Nämä siis jahka saan edes hetkeä pidemmän kirjoitusrauhan!

Ehdottomuudesta mietin positiivisena omia ehdottomuuksia - öisin ei seurustella ja joka päivä mennään ulos, sekä tietyt rutiinit. Olemme pitäneet alusta asti sen linjan, että yöllä ei seurustella ja yö käsittää ajan 07-08 asti aamulla. Yö alkaa nukkumaan käymisestä, tällä hetkellä siis 20:30-21:30. Toisinaan vaihdan vaipan yöllä kun Hilla on hereillä, sängyssä ja ilman valoja tai katsekontaktia. Jos Hilla häärää, syö varpaita, öhisee ja pulisee yksin, annan puuhata. En ota kontaktia, en puhu. Tissiä tulee kun öhinä muuttuu tapailevaksi itkuksi, nukahtaa siihen jos ei yksin nukahda.

Ulos lähtö tapahtuu aina samalla tavalla, siinäkin siis oma rutiini joka kertoo Hillalle mitä tapahtuu seuraavaksi. Iltarutiineihin kuuluu iltapesut ja uutena hampaiden harjaus, joka suoritetaan juuri ennen sänkyyn menoa. Toivottavasti rutiineista muodostuu mielleyhtymiä jotka helpottavat unille siirtymistä myös myöhemmin. Päiväunirutiinit muuten ovat meillä aivan hakusessa, neidille kun kelpaa vain syli (kantoreppu, rengasliina) ja käveleminen, että nukahtaa. Joskus käy ihme ja saan sohvalla viereen nukutettua tissille ipanan. Loppupäivän päiväunet luonnollisesti myös määrittää se, nukkuuko neiti aamulla vaunuissa 40min vai 3h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.