sunnuntai 28. tammikuuta 2018

4kk yöhulinaa, tiheää imua, hampaita mitä niitä nyt on

Meidän pikku apuna on parin viikon kuluttua 5 kuukautta vanha. 4kk yöhulinat, ne hirveästi "pelotellut" ja toisilla ihan ongelmaksi asti näkyvä asia, eivät meille rantautuneet niin raskaina mitä odotin. Kuten ei 3kk tiheän imun kausikaan.

Hulinaa on ollut. Jouluaatosta alkanut päikkärilakkoilu kesti tämänkin viikon. Joka päivä nukkui vaunuissa tyytyväisenä lenkin ajan. Tulin kotiin, laitoin itkuhälyttimen päälle ja otin koirat sisälle. Riisuin ulkovaatteet ja kippasin myslin kuppiin ja latasin kahvinkeittimen. Jolloin itkuhälyttimestä kuului wää-ääääääääÄÄÄ! Ja ulos hyssyttämään neitiä, tuloksetta. Kitinää, itkua ja ähinää silmät ummessa, yhtenä päivänä 40 minuuttia. Kun nostan hänet vaunuista, ilme on hölmistynyt, mitä miksi me herättiin kesken unien. Great.
Perjantaina oli poikkeuksellisen huono päivä. Hampaat, 2 pientä nököä vierekkäin jotka tulivat läpi viikko sitten lauantaina, vaivasivat ihan huolella. Ei auttanut mikään. Itkua ja hampaiden kiristelyä itse kullakin ihan koko päivä. Paska mutsi - fiilis oli taattu, teki mieli nakata apuna ikkunasta lähimmälle ohikulkijalle "ota koppi". No en nakannut. Kanniskelua ja hyssyttelyä, 1.5h päiväunia koko päivänä 3 pienessä pätkässä. Hermot oli aika tiukalla itse kullakin. Yö oli sitten maagisen ihana, pelastus suorastaan. Nukahti vähän ennen 22. Heräsi syömään 1:20 ja 5:30. En muista milloin meillä olisi herätty vain 2 kertaa yössä! Ehkä joskus marraskuussa, vahingossa lähinnä.

Varpaita meillä tutkitaan ahkerasti öisin. Viime yö oli taas perus "ei nukuta". Ähinää, puhinaa, tissiä - ei kiitos - ei kun anna vaan tissiä - ei en halua... Pää pyörii, varpaat menee suuhun, iskää kynsitään ja kokeillaan sormilla, vedetään eri paikoista, äitiä potkitaan napakasti.. Perhepedin "iloja"! Aamulla oltiin kaikki vähän väsyneitä.

Leikkituokio
Vauvauinnit on olleet koko perheen uusi, paljon tykätty harrastus. Toki se tarkoittaa 6:45 herätystä lauantai aamuna ja apunan herättämistä 7:15. Mutta apuna tykkää, on hauskaa nähdä muita vauvaperheitä ja uintihetki on koko perheen yhteinen kiva juttu. Olemme nyt 3 kertaa käyneet, ja eilen saatiin sukeltaa ensimmäisen kerran. Toki ensimmäinen sukellus oli 1-2 sekunin mittainen, mutta pienestä se lähtee. Plussana pitkät päikkärit, vauvauinti väsyttää aika kovin. Joten kaikkina 3 lauantaina neiti on nukkunut mukisematta 4-5h kun kotiin päästään. Saadaan isämiehen kanssa hetki aikaa kahdestaankin.


Itsellä on ollut kunnon kehonhuoltoviikko. Keskiviikkona oli normaali joogatunti. Oma ohjaaja oli sairaana ja tuuraaja ei armoa antanut. Fiilis oli vähän samanlainen kuin rekan alle jääneellä joka on vielä mankelin läpi vedetty. Torstaina ajoin kaverin kanssa pääkallokelissä kokeilemaan ilmajoogaa. Hauska uusi tuttavuus, jota ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! Ei kovin rankkaa, enemmän venyttely -tyyppistä ja vähän sai heittäytyä pää alaspäin roikunnoissa! Miinusta liinasta joka painoi suoliluita, mustelmat siitä tuli. Ja kantorepun alapaneeli painaa samaan kohtaan sopivasti, puhumattakaan neidin pienistä jaloista jotka yöllä potkivat kyseisiä mustelmia, aijaijai. Selkä on ihan "romuna" on venytelty tällä viikolla ja sen kyllä tuntee. Ensi viikolla mennään Hillan kanssa osteopaatille, ja tiedossa on jälleen 2 joogatuntia, saa nähdä siis miten rikki ollaan ensi su!
Plussaa omasta ajasta, eritoten kun hampaat vaivaa, eikä päikkäreitä nukuta, 2-3h omaa aikaa parinakin iltana on jo iso pelastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.