maanantai 15. helmikuuta 2016

Valinnan vaikeus

Nyt kun olemme jokusen kuukauden tässä asuneet, sekä remontin keskellä, että puolivalmiissa kodissa, alkaa ideoita tulla yhä enemmän. Lähinnä sisustuksen ja huonekalujen suhteen.
Olen aiemmin ollut enemmän sotka/ikea linjan sisustaja, suht toimivia huonekaluja joita kuitenkin kelpaa myös katsella. Meillä on tällä hetkellä ikean vitriini, tv-taso ja sohvapöytä samaa sarjaa jotka olen käsitellyt valkokuultolakalla ja vitriinin puuovet saunavahalla (harmaalla).

Nyt kun neliöt reilusti tuplaantuivat edelliseen asuntoon verraten, huonekalujen uusiminen alkaa olla ajankohtaista. Sen sisustuksen yleisen suunnittelun, lähinnä toimivuus, lisäksi.

Meillä on ruokatila. Ruokatilassa on senkki joka oli vanhan kotimme eteisessä, piano ja ruokapöytä. Sekä sohvan toinen rahi joka on meidän karvaisen prinsessamme kerjäyspenkki meidän syödessämme. Ruokatilaan tulevaisuudessa tulee takka, senkin tilalle ja haluaisin sinne suuren, vanhan astiakaapin jonne saisin perintöposliinit sekä oluttuopit, ja muut erikoisemmat lasit joita meiltä löytyy yhden keittiön kaapillisen verran ja yläkerran vintillä on vielä yksi pahvilaatikollinen...

Ruokatila olohuoneesta keittiöön päin

Ja ruokatila keittiöstä olohuoneeseen päin, se remontoimaton huone
Ongelmana on se, etten tunnu nykyään kelpuuttavan mitään. Kaikki astiakaapit ovat jotenkin outoja, jopa ne minusta turhan suolaisen hintaiset. Hobby Hallista katsoin Romaine sarjan viinikaappia johon tavallaan tykästyin, mutta astiakaapin kummalliset puiset kaaret ja umpinainen alaosa... Eeeh ei ei ei.
Löysin sieltäkin kyllä kivalta näyttävän Honka vitriinin, silti kun asetan kuvat vierekkäin ja pohdin voinko laittaa ne samaan huoneeseen vastaus on pitkälti se maaginen ei. (Alla kuvat).
Romaine astiakaappi, Hobby Hallista

Romaine viinikaappi
Ja sitten se vitriini jonka voisin kuvitella ostavani ruokatilaan astiakaapiksi
Honka vitriini, Hobby Hallista
Toki tälläkin vitriinillä hintaa alkaa olla useita satasia, sen verran, ettei tililtä ylimääräistä niin paljoa löydy. Ja toisaalta haluaisin täysin lasiset ovet jotta vitriinissä olevat astiat pääsisivät oikeuksiinsa. Mutta ne täysin lasisilla ovilla olevat ratkaisut vasta kummallisia onkin, ainakin vetimien osalta. Tai sitten ne on matalia, liian leveitä... Tai hinta alkaa pyöriä tuhansissa satojen sijaan.

Olenkin pohtinut, että ehkä se kestävyys ja laatu alkaa nykyään näkyä enemmän sisustuksessa kuin hinta. Ennen asia oli ehkä päinvastoin, ajatteli, ettei se haittaa jos tuote ei niin kestä koska edullinenhan se oli.
Sama juttu tv-tason kanssa. En ole nykyiseen tyytyväinen, mutta en ole löytänyt mieleistä johon näin äkkiä olisi varaa. Säästöt ovat huvenneet remonttiin ja hääsäästötili syö osan palkasta myöskin.

Toki kulutuksen kannalta olisi parempi satsata kerralla ja kunnolla, toivoa, että jokusen satasen syönyt huonekalu kestää esimerkiksi 10 vuotta. Toki yksi kestävyyden esimerkki on Sotkan lattiatyyny, koko 80x80cm ja muistelen, että se on ostettu 2007 keväällä, 9 vuotta sitten. Kerran mummo korjasi siitä ratkenneen vetoketjun ja kerran se on paikattu päältä kun siihen tuli reikä. Silti, se on kestänyt 4 koiraa ja 2 kissaa, 9 muuttoa ja yhä se palvelee meidän koiria täysin toimivasti. Hinta, jos en väärin muista, 50e?
Castro, Isla, Jadis ja Fado. Sama peti, monta eri kotia ja monta eri nukkujaa.
Toki huonekaluhankinnat vaativat aina rahaa, enemmän tai vähemmän. Varsinkin kun meille pitäisi uusia ajan saatossa aika pitkälti kaikki paitsi sänky. Tosin sekin vaatisi uudet runkopatjat. Eteiseen olen metsästänyt penkkiä laatikoilla, max. leveys 70cm - eipä tahdo löytyä. Liukuovikaapistoja tulisi hankkia 3-4kpl jahka saisimme remontoitua jonkun niistä huoneista jonne sellainen olisi tarkoitus ostaa. Ruokatila kaipaa sitä vitriiniä/astikaappia, minä kaipaan viinikaappia...
Ja sitten olohuone. Sohva nykyään on ihan kiva, niin ihan ok, ihan toimiva. Muttakun sellainen iiiiiso kulmadivaanimallinen sohva, kenties hieman u-mallisena? Sopisi myös tänne. Ja se uusi tv-taso. Ja tuon nykyisen vitriinin tilalle jonkinlainen toinen, mikä ja millainen? Ja sitten ne seinät. Kun on aika paljaat. Seinähyllyjä, niitä ensin ajattelin, acasia mallistosta. Mutta onko liian dominoiva, jos sittenkin vain valokuvia erilaisissa kehyksissä?
Liikaa vaihtoehtoja ja valinnanvaraa ja liian vähän rahaa ihan ehdottomasti. Alla vielä kuvat olohuoneestamme tällä hetkellä. Mukana nenäliinat ja aku ankat piristämässä sairastupaa jota meillä tällä viikolla vietetään.
Vitriini ja tv-taso mallia ikea

Sohva ja oikeassa kulmassa näkyvä "mitä tähän laittaisin" seinä
Ja kuten kuvista huomaa, kotimme on yhä hyvin vaiheessa ja kesken. Ensi viikonloppuna menemme etsimään katto-, ja lattialistoja ja sitten pitäisi miettiä myös nuo eritasolistat joita tulee vähän joka oviaukkoon kun karmit niistä poistimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.