torstai 3. maaliskuuta 2016

Mitä minä en ymmärrä?

Kiivas "yhteiskuntasopimus ja pakkolaki" keskustelu velloo jälleen kiivaana. Suomen kilpailukykyä nostetaan alentamalla ihmisten palkkoja - ovelasti se palkkojen alennus naamioidaan muiden hienojen sanojen ja termien taakse. Samalla luvataan veronkevennyksiä joita, ähäkutti, toteutetaan ensi keväänä jos hallituksesta siltä tuntuu (= ei tunnu).
En ole perehtynyt Suomen valtiontalouteen tahi politiikkaan sillä tasolla, että käytössäni olisi monipuoliset argumentit puolesta tai vastaan. Käytössäni on maalaisjärki ja jonkinlainen medialukutaito.

Mediassa käsitellään mm. noin 400e nettotulomenetyksiä keskituloiselle per henkilö. Jos tämä meidän hieno yhteiskuntasopimus menee läpi. 3 työpäivää lisää vuodessa on enemmän kun pakkolakien palkaton helatorstai ja loppiainen. Lisäksi Tehy muutti sairaanhoitajien työsopimuksia tämän vuoden alusta, ruokatauosta tuli palkaton = 30min lisää työaikaa/päivä ja sitten vielä ensi vuonna pitäsi jo nyt olemassa olevaa työaikaa lisätä 3 päivällä? Kahden vanhemman, päivätyötä tekevän sellaisen, perheen ostovoima heikkenee siis noin 800-1000e /vuosi, työaika pitenee jolloin lapset ovat pidempään päiväkodissa = korkeammat päivähoitomaksu = lisää nettotulon vähennyksiä.

Uskokaa pois, ei mene montaakaan vuotta kun se on kuluttajien vika, ettemme kuluta ja talous ei nouse. Sitähän meille on ennenkin syötetty. Samaan aikaan ollaan valmiit leikkaamaan maataloustukia, Mavi pimittää mielivaltaisesti jo luvattuja rahoja ja meille ollaan tuomassa ympäristön saastumisesta välittämättä ties millä moottoroiduilla vehkeillä geenimuunneltua ruokaa Usa:sta. Samalla kiristetään meidän henkilöautoilua, tehdään siitä kalliimpaa ja syytetään meitä ilmanstonmuutoksesta.
Kun meillä on Suomessa maata jossa on tilaa tuottaa meille Suomalaisille ruokaa, viljaa, maitoa, lihaa. Jolla me maksaisimme meillä, omassa maassa ruuan tuottaneille Suomalaisille ruuasta jota syömme, emme monikansallisille yhtiöille. Yhä kasvavaa suosiota nauttivat lähiruokaringit ovat tästä jo loistava esimerkki joka jatkuvasti suuremmissa medioissa sivuutetaan.

Tai tämä uusi loistava idea ottaa metsät hyötykäyttöön? Olen pohtinut sitä, että ihmiskunnan ajanlasku on reilu 2000 vuotta ollut olemassa. Maapallo paljon pidemmän ajan. Se on se yksi pieni luonnonmullistus astetta isommassa mittakaavassa ja meidät pyyhitään maapallolta. Samaan tapaan kuin liiskaisit muurahaisen, aivan yhtä helposti. Milloin ihmisestä tuli niin tyhmä, että se kuvitteli omistavansa ilman jota hengittää? Sateen, joka kuivaan maahan lankeaa? Auringon joka kiertää radallaan piittaamatta bruttokansantuotteesta tai sodista, nälänhädästä tai yhteiskuntasopimuksista. Me emme omista maapalloa. Me saamme asua sillä jos Luonto ja Luoja suo. Ja tätä menoa, ei suo, ei kauaa. Sillä me tapamme elinympäristömme muuttamalla kaiken arvottamaksi paperiroskaksi jota poliitikot suuressa viisaudessaan rahaksi nimittävät.


EI MYYDÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.