lauantai 11. maaliskuuta 2017

Kevät, korpiklaani ja ystävät

Kevät tuli muutamassa päivässä. Linnut alkoi laulaa, aurinko paistaa ja lumet hupenevat silmissä. Yöt pakastaa ja päivisin lämpötila kipuaa etupihalla yli 7 lämpöasteeseen, ainakin seinän vierustalla missä lämpömittarimme majailee.

Viikko sitten minut yllätettiin aivan ihanasti aamulla, olin lähdössä toisen kaason kanssa lenkille 9:30, vaan oven takana olikin molemmat kaasot ja luvassa oli mitäpä muuta kuin polttarit. Päivä oli aivan täydellinen, aktiviteetteja ja ruokia myöten minun näköinen. Vain 3 ihmistä estyi saapumasta paikalle joten suurin osa tärkeitä ystäviä oli kanssani viettämässä "prinsessapäivääni".

Pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan luottohevosellani jonka vuokraajana aloitin 10 vuotta sitten. Polvivamman takia mielenkiinto heppailuun hiipui, mutta Dickillä on aina erityinen paikka sydämessäni. Nytkin pitkän tauon jälkeen selkään nouseminen oli luontevaa ja hauskaa. Heppailusta siirryttiin pulkkamäkeen, talvi-ihmiselle huisin hauskaa ja kaikki tuntuivat vapautuvan pulkkamäessä! Edellisestä mäenlaskusta on kyllä ehtinyt vierähtää vuosia ja taas vuosia.
Loppuilta meni ihanalla mökillä, jonne oli järkätty majoitus koko porukalle, ruokaa, sipsejä (ja paljon!) sekä muita herkkuja. Naurujoogaa pääsimme kokeilemaan, sain ihanan, perinteisen morsiussaunan ja lopulta nautimme lämpimässä paljussa oleilusta kirkkaan tähtitaivaan alla <3 Unohtumaton päivä jossa oli paljon unohtumattomia hetkiä, ihanien ihmisten kanssa. Ja mikä parasta, en oksentanut kertaakaan koko päivänä!

Tämä viikko on mennyt talvilomalla, remontteja ja tulevan kesän to-do listoja suunnitellen. Raskautta on jäljellä noin puolisen vuotta joka eittämättä hurahtaa nopeasti, kuten alkuraskauskin, nyt ollaan jo toisella kolmanneksella. Jos löytyy takausta appivanhempien puolesta kylpyhuoneen, takkahuoneen, saunan ja wc:n remontti alkaa heti kun pankki antaa rahoitusta, olen siihen siis yrittänyt hakea inspiraatiota pinterestistä ja etuovesta. Lisäsiipi on onneksi suht uusi, rakennettu -90, mutta silti hieman epäkäytännöllisesti suunniteltu tulevaa lapsiperhe arkea ajatellen. No ei auta kun soveltaa ja laittaa älynystyrät töihin!

Tänään kaivoin ensimmäistä kertaa kai koko vuonna treenivaatteet naftaliinista, napit korville, sykemittari mukaan ja lenkille. Sopivat mätöt spotifyn kautta soimaan ja tossua toisen eteen. Oli todellinen itkeäkkö vai nauraa olo, kun Korpiklaanin Metsämies alkaa soida, pää menee huisin kovaa vauhtia ja kroppa ei liiku. Entinen treeni-minä meni kuin täi tervassa. Mutta 4 kilometrin jälkeen jokin naksahti selässä kohdalleen ja löysin vauhdin, en toki ihan normaalia vauhtiani, mutta viimeiset 2 kilometriä käveltiin 6.4km/h vauhdilla, mikä on jo erinomainen suoritus alkuvuoden kunto ja olotilat huomioiden. Alaselkäkivut ovat alkaneet jo nyt vaivata, ja tosiaan, kun raskautta olisi vielä kaksi kolmannesta jäljellä, olisi parempi pysyä edes jokseenkin kunnossa loppuraskautta ajatellen. Keskiviikkona kävin kahden vuoden tauon jälkeen uimassa 750m/40min joka sekin oli tuuletuksen arvoinen asia. Selkään sekin kävi, mutta toivottavasti myös auttoi.

Eli, kevättä kohden. Yritän saada ruokamääriä suuremmaksi ja ruokia pysymään sisällä paremmin. Nyt olen oksentanut enää kerran päivässä joten parempaan menossa kokoajan. Pihamaalle tekisi mieli päästä jo tonkimaan ja rullaluistelu houkuttaa niin maan pirusti. Miehelle lupasin, etten rullaluistele raskaana, mutta ehkä joudun huhtikuussa pari pientä lenkkiä varoen heittämään, hinku rullaluistimille on nyt jo käsittämättömän kova! Pian pääsee laittamaan pihaa kesäkuntoon kunhan lumet sulaa. Häätkin lähenee ja koulutehtävät alkavat kasaantua. Toivotaan, että nämä aurinkoiset päivät jatkuvat myös ruudun sillä puolella!

P.S. Eilen oli neljäs vuosipäivä miehen kanssa ja kävimme uudessa, vasta avatussa ravintolassa illallisella. Ruoka oli todella hyvää ja tuoksui todella hyvältä, mikä oli parhautta pitkään aikaan! Vielä pari viikkoa takaperin ulkona syöminen ei olisi tullut kuuloonkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.