maanantai 20. maaliskuuta 2017

Ruokapäivitys kuvina

Olo on mennyt parempaan, jos verrataan viime kuun olotiloihin. Ruokakaupassa kykenee käymään ja toisina päivinä miettimään ruokaa ja sen valmistusta. Jeij! Ruokaohjelmien katsominen telkkarista onnistuu myös. Bongasin Jamie Oliverin ohjelman viikonloppuna ja ruuaksi oli tarjolla Super green cannelonit. Ruoka jonka päätin laittaa ehdottomasti testiin, lasagnea mutta ei kuitenkaan.

Karkeasti suomensin ohjeen ja lähdin aamulla kauppaan. Kotiin tullessa puuttui chili, sitruuna ja basilika. Perinteisellä "kyllä mie suurinpiirtein muistan mitä siihen tulee" asenteella. Myöskään lähi S-marketimme ei tarjonnut canneloneja eikä ricotta juustoa, muut siis unohdin lahopäisyyttäni. Joten perinteiselle kokkauksen mukavuusaluelle, let's sovelletaan!

Vihreällä täytetyt cannelonit  
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
Oliiviöljyä
200g pakastepinaattia
450g (tuoreita) sesongin vihreitä, lehtikaalia, mangoldia, nokkosia tms.
1/2 sitruuna
250g canneloneja
1/2 muskottipähkinä 

Tomaattikastike
2 valkosipulinkynttä 
1 tuore chili
3x400g kuorittuja tölkkitomaatteja
30g parmesaani juustoa

Juustokastike 
250g ricotta juustoa
1 suuri vapaan kanan muna
200ml kevytmaitoa
Tuoretta basilikaa

Ainekset valmiina toimintaan. Lime mehu puuttuu kuvasta, jolla päätin korvata sitruunan. Ostin hetken mielijohteesta mozzarellaa sen ollessa osta minut lapulla. Tähän aikaan vuodesta tuoretta lehtivihreää ei ole tarjolla joten pakasteesta pinaattia pussi (200g) ja puoli pussillista (n. 200g) lehtikaalia sekä 3 kevätsipulinvartta toimi tässä vihreänä. Canneloneja en myöskään saanut joten pennepasta toimi korvaajana. Alla siis sovellettu versio a'la tuurimartta.

Sipulit ja valkosipulit tupperwaren pikakokkiin ja hienoksi, paistoin hetken oliiviöljyssä ja laitoin pinaatit sekä lehtikaalit sekaan, sekä pilkotun kevätsipulin. Kiitos ystäväni joka toi minulle Dubaista tuliaisina maustesetin, minulla oli myös kokonainen muskottipähkinä kotona josta raastoin sekaan puolet, ohjeessa oli ehkä 1, mutta muskottipähkinän tottumattomana käyttäjänä tyydyin puolikkaaseen. Pannulla seos oli sen aikaa, että kaikki pakasteet sulivat ja laitoin lautaselle jäähtymään ja kaadoin "silleen sopivasti" limemehua joukkoon.

Seuraavaksi kaivoin tästä samasta maustesäkistä kuivatun chilin, tuoreen puuttuessa, ja pilkoin 2 valkosipulinkynttä tomaattikastiketta varten. Eksynyt limemehu, sekä mozzarellat myös kuvassa.

Paistoin valkosipulia ja chiliä hetken oliiviöljyssä ja laitoin tomaattitölkit sekaan sekä noin yhden purkillisen vettä, jolla huuhdoin loputkin tomaatit purkeista. Keittelin noin 15min ja aloitin epätoivoisimman operaation, täytä pennepasta cannelonien puutteessa.


Yritin. Sain 5 minuutissa yhden täytettyä puoliksi ja totesin, että luovutan, sovelletaan myös tämä osio. Tässä kohtaa vihreä paistos oli käynyt tehosekoittimessa ja olin laittanut sen pakastepussiin johon leikkasin niin pienen reiän kuin osasin. Cannelonien täyttäminen varmasti onnistuisi tällä menetelmällä, pennepastan - ei.


Kaadoin valmiin tomaattikastikkeen vuoan pohjalle. Ladoin pilkotun mozzarellan päälle ja pursotin pussissa olleesta vihreästä seoksesta puolet mozzarellan päälle, sitten oli pastan vuoro. Pastan päälle pursotin loput vihreät pussista ja sitten vuoroon juustokastike.
Juustokastike piti laittaa tehosekoittimeen, eli maito, kananmuna, basilika, ricotta juusto ja parmesaani.  Nopeaa ja helppoa, ehkä. No basilika ja ricotta puuttui - sovelletaan. Maito ja kananmuna sekä parmesaani kulhoon ja vatkasin sekaisin. Raastoin noin 200g luostari juustoa, sekoitin haarukalla joukkoon ja kaadoin vuokaan.
Varmistus, että pastat ovat peitossa ja ripottelin vielä parmesaania ohuen kerroksen päälle. 170c kiertoilmalla ja 35min. Lopputulos.
Erittäin syötävä!

Suosittelen kokeilemaan ko. reseptiä, cannelonien kanssa onnistuu varmasti täyttämistä myöten erinomaisen hyvin. Annoin vetäytyä 15min ennen syömistä ja vuoka ei ollut liian vetistä, sopivan kostea koostumukseltaan. Pasta oli imenyt erittäin hyvin ylimääräisen nesteen. Ja raskauden tämä vaihe antaa myöten syödä jo näinkin juustoista ruokaa, oli hyvää!

Seuraava vaihe on opetella syömään sieniä, kaikki sieniruuat näyttää televisiossa luokattoman hyvältä - ja minä kun en niitä ruuassa voi sietää. Tulevan lapsen myötä tavoitteena on kuitenkin saada osallistettua lasta pienestä pitäen ruuan valmistukseen, raaka-aineiden valinnasta lähtien. Luomaan mahdollisimman ennakkoluuloton pieni ruokailija. Itse olen aikuisena joutunut opettelemaan suuren määrän ruokia mitä voisi syödä, sillä äitini ei syönyt - eikä siten myöskään tehnyt, tietyistä raaka-aineista koskaan mitään ruokaa, joten aikuisiällä ruokavalioon on tiensä löytäneet mm. kesäkurpitsa ja oliivit. Ehkä ainut mitä meillä ei tulla syömään, on sisäelimet, sillä kumpikaan meistä tulevista vanhemmista, ei niitä syö.

Ja vielä karvaisista naperoista kuvia iloksenne, apukokki vahti tänään keittiössä, että lattiat pysyy puhtaina.

Lopuksi täysin ohi aiheen. Tästä nojatuolista haluaisin eroon. Entisen asukin jäämistöä ja kivasti kulahtanut jo, mutta millä tästä nyt luovut kun sillä ahkera käyttäjä on. Takana näkyvät remonttiromut voi ignorata suosiolla. Ehkä esteettisyyteni saa väistyä tämän nojatuolin osalta niin kauan kun Jadis siinä viihtyy.

Tänään vaihtui jo 17. raskausviikko, aika etenee huimaa vauhtia, samoin kuten kevät. Pian pääsee jo pihatöihin, lumet sulaa vauhdilla ja jäälle en uskalla enää lähteä, rantojen läheisyydestä menneet paikoin jo aivan mustaksi.

1 kommentti:

  1. Hyvä että maustesetti on päässyt tositoimiin ;) Monethan tykkää sienistä grillattuina, aloittelet vaikka sillä opettelemaan :) -K-

    VastaaPoista

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.