sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Hyvin

Alkuraskauden ollessa viikolle 14 asti pitkälti pelkkää oksentamista, on ollut aivan huippua kyetä vastaamaan "miten olet voinut?" kysymyksiin Hyvin. Nyt olen voinut hyvin. Perjantaina oksensin ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon, osasyynä epäilen kyllä migreeniä ja totaalista niskajumia. Selkä on ollut jo tovin kipeä, alaselässä alkaa ilmeisesti liitokset löystyä ja vaapun kohtuullisen pienestä mahastani huolimatta kuin ankka, aina joltain tuolilta ylös noustessani. Silti en valita selkäkivusta, sillä oksentaminen on viimein suurelta osin historiaa ja voin nauttia raskaana olemisesta ja kohtalaisen normaalista arjesta.

Huhtikuu vaihtui viikonloppuna, ja sehän tarkoittaa sitä, että me menemme naimisiin ensi kuussa. Vielä on muutamia olennaisia juttuja hoitamatta, mutta onneksi alkaa olla jo voiton puolella häiden suunnittelu ja järjestely.


Hääkengät. Haloselta, Gaborin poistomallit -30%
Kävimme viikonloppuna Helsingissä ystäväni luona, pääsin samalla viettämään aikaa kummipojan kanssa. Käytiin ystäväni kanssa tehokkaasti shoppailemassa lauantaina Espoon kirpparilla ja Sellossa. Hääkengät löytyivät mitä lähdin etsimään. Yllättävän huono valikoima valkoisia avokkaita matalalla korolla on tähän vuodenaikaan, mutta kahdet löysin sovitettavaksi. Toiset olivat hyvin kiiltävää, valkoista (keino?)nahkaa, mutta epäröin niiden kohdalla ja päätimme ensin katsoa vielä muut kaupat. Haloselta löytyi Gaborin helmiäisvalkoiset avokkaat, sopivassa koossa -30%. Budetti ylittyi aika roimasti, olin nuukana budjetoinut kenkiin noin 40e, mutta uskon, että noille kengille tulee kyllä käyttöä häiden jälkeenkin. Hauskasti totesin, että ainoa kalliimpi käsilaukku jonka koskaan olen myöskään ostanut, on Gaborin joten meinaa mennä melkein merkkiuskollisuuden puolelle jo. Huomaa sarkasmi.

Uskalsin viimein ostaa meille ensimmäiset vauvavaatteet. Koko on kyllä noin 6-9kk luokkaa, mutta silti, ensimmäiset omat. Vuosia kun niitä on hypistellyt, haaveillut, kummilapsille ostanut, ja miettinyt milloin voisi koittaa se päivä kun saisin tällaisen ihanuuden omalle lapselle kaappiin ostaa, nyt se on koittanut. Minä saan. Pieniä vauvanvaatteita en taida juurikaan ostaa, sain yhdeltä ystävältäni muovikassillisen ja toinen ystäväni lupasi myös kummipoikani unisex vauvanvaatteet meille joita hän ei enää tarvitse. Ihan pienillä kun vaatteet jäävät niin tolkuttoman nopeasti pieneksi.

Ihan miestä ajatelle, kuinka rouhea takki meidän pienelle kunhan hän vähän kasvaa

Aivan ihana, pehmeä fleecetakki, jossa on pöllöjä

Muumibody, meidän lapsi tullaan kyllä aivopesemään muumeilla aivan totaalisesti
Ainoa ärsyttävä puoli oli isovanhempien tänään ostoksia tutkiessa perus "se on siis poika"-lausahdus. Joka kerta he arvaavat tyttöä tai poikaa kun näemme, eivätkä usko, kun kerromme, että me emme tiedä. Eikä sitä saa tietää kuin aikaisintaan rakenneultrassa (johon on muuten 3 viikkoa aikaa), ja me (lue, minä) emme halua tietää sukupuolta etukäteen. Piste. Oli tyttö tai poika aion pukea sille vihreän bodyn koska muumi. 

Olen reilun viikon pohtinut tunnenko jo liikkeitä. Voiko muka ensisynnyttäjä, oli miten hoikka hyvänsä, tuntea jo 18. viikolla liikkeitä? Kyllä voi. Kahtena iltana tällä viikolla syömisen jälkeen on alkanut hurja muljuaminen alavatsalla, selvästi kohdun korkeudella. Perjantaina kaikista selvimmin ja se jatkui useamman minuutin. Liikkeitä, ihan hurjaa <3

Saunan raikkaana rv 17+2 <3
Tänään kotiin lähtiessä ajettiin Ikean kautta. Tutkailtiin Pax järjestelmän kaappeja mittoja ja sisusteita silmälläpitäen, jos remonttilaina meille myönnetään. Eteiseen tulisi 200x66x236 liukuovellinen vaatekaappi, samoin takkahuoneeseen ja yläkertaan 200x66x200 vaatekaappi meidän vaatteille. Vauvalle olen ajatellut lipastoa jossa voisi vaatteet säilyttää. Se mihin lipasto sijoitetaan, on vielä pohdinnassa. Käytiin myös lasten ikea-osastolla. Pinnasänkyjä, hypisteltiin siinä ja katseltiin, kummallakin ajatus, että me tosiaan voidaan ja saadaan hankkia myös pinnasänky meille. Uutena en pinnistä ajatellut ostaa, käytettynä saa hyväkuntoisia ja toimivia joten tori.fi ahkeraan käyttöön. Hoitoalusta, hoitoalustan suoja ja pinnasängyn reunasuojus kuitenkin ostettiin, ensimmäiset konkreettiset hankinnat sitten kehdon jälkeen. Meidän vauvalle. Ajatus on jotenkin yhä todella hurja, että on mahdollisuus ja lupa ostaa tarvikkeita pienelle ihmiselle joka meille syksyllä syntyy. Meille, ei ystävälle, kaverille, tutulle, vaan meille <3

Ikean hankintoja
Ensi viikolla suuntaan taas Savoon ja koulujutut kutsuvat. Katsotaan miten kouluviikko väsymyksen, selän ja 2h välein syömisen kanssa sujuu. Kuitenkin tosi kiva nähdä koulukavereita monen kuukauden tauon jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.