maanantai 30. heinäkuuta 2018

Vaiheita unikoulun jälkeen, mikä oli ensimmäinen sana

Unikoulu ei vaikuttanut kovin hyvältä ratkaisulta ensimmäiseen 5 iltaan. Sitten mies lähti reissuun ja kas, illat helpottui. Itkut jäivät pois, neiti puuhasi omia hommia 30-60min ja kävi nukkumaan.

Helteet tulivat. Siirryttiin yläkerrasta nukkumaan alakerran makuuhuoneeeseen, patjat lattialle ja Hillalle patja meidän patjojen ja kaapin väliin. Oma pikku "aski". Toisaalta on ollut tosi kiva nukkua lattiatasolla, Hilla malttaa tehdä makuulla hommia ennen nukahtamista. Pinnasängyssä pitää päästä seisoskelemaan ja pystyyn, nyt ei. Helteille ei loppua näy, ja tuskin takaisin yläkertaan siirrymme ennen kuin lämpötila laskee alle 20 asteen.

Viime viikolla olimme jälleen mökillä. Järvivesi oli niin lämmintä, että Hilla ui minun kanssa useamman kerran, joskus jopa pari kertaa päivässä. Aitassa pitäisi olla viileää, mutta 3 ihmistä samassa sängyssä niin lämpötila kipusi +26 ja tuntui todella tukalalta. No yöt menivät ehkä hieman heikommin, mutta kivaa oli kuitenkin. Jopa iltaisin tuskaisen kuuma, kun ei tuullut lainkaan ja ilta-aurinko paistoi suoraan mökille. Rannalla käytiin kotipuolessa jo helteiden alettua, ihana kesä!

Rantahommia

Tässä kuussa aloitin myös päivän rytmityksen. Aiemmin Hilla heräsi noin 07, oli hereillä 1-2h ja nukkui 30min. Sitten oltiin taas hereillä 2-4h ja nukkui 30min ja taas hereillä 2-3h ja unille. Totesin, että nyt riittää nämä mikrounet. Päätin, että ennen lounasta ei nukuta. Ja lounas tulee 3h heräämisestä. Pyrin klo 11 mutta jos Hilla herää jo 07 niin syödään kyllä jo 10 tienoilla. Protestointia ja sirkustemppuja se yhä hieman vaatii, mutta nyt alkaa sujua.

Nukuttaisi jo

Yleensä Hilla herää ennen 7:30. Puuhaillaan puolisen tuntia aamutoimia sitten on aamupala. Aamupalan jälkeen leikitään sisällä, kun iskee kiukku lähdetään viemään koirat aamulenkille. Hilla istuu rattaissa ja pysyy hereillä. Sitten tullaan kotiin pihalle leikkimään, tai käydää vaikka leikkipuistossa keinumassa. Sitten on lounaan vuoro, jonka jälkeen laitan Hillan rattaisiin unille. Ensin unet olivat 30-50min mittaisia. Nyt unien pituus on vakiitunut noin 1.5 tuntiin, joskus jopa 2h.

Eli nyt meillä on aika selvä päivärytmi jota ruoka ja päiväunet ohjaavat. Iltaunille pyritään menemään 20 maissa, joskus venytän hieman pidemmälle jos viimeisistä päikkäreistä on alle 3 tuntia.

Pian koittaa todella jännät ajat. Isämies jää kotiin 13.8 alkaen ja minä aloitan 3kk kestävän työharjoittelun. Hillalla ja iskällä varmasti sujuu, oma haikeus on hirmuisen kova. En millään raaskisi mennä! Toisaalta Hilla vaatii jo hirveän paljon virikkeitä päivisin, ja sellainen päivä, jolloin olemme vain kotona tuntuu todella pitkältä. Joten toisaalta, ihan kiva päästä "aikuisten hommiin" ja isämies saa jäädä elämään lapsiarkea kotiin.

Ja tosiaan, ensimmäinen sana tuli meillä! Isämies otti Hillan syliin kun tuli töistä,  Hilla ojensi kädet minua kohti. Sanoin ei, teen ruokaa, nyt äiti ei ehdi. Hilla ojentaa vaativasti käsiä ja sanoo ÄITI. No itkuksi meinasi mennä ja oli se syliin otettava, äidin pikku apuna <3

Pihahommia Fadon kanssa 


Harvoja imetyskuvia isosta neidistä <3
Ja viimeiseen kuvaan viitaten, imetys jatkuu yhä lapsentahtisesti. Ja aion jatkaa myös harjoittelun alettua, tämän hetkisen fiiliksen mukaan jatkan niin kauan kuin Hilla itse haluaa. Velhoutuminen tavoitteena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.