keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Syksy taipuu jouluun

                      
Taas se on mielessä, kotona, kaupoissa, lehdissä, joulu. Juhla, jota odotan vuoden ja johon minulla alkaa valmistautuminen 1.11. Kaivan joulukoristeet ja joulukirjan laatikoista, alan virittäytyä tunnelmaan. Minulla on joulukirja, johon kirjoitan muistiinpanoja jouluvalmisteluista, joulukorttien saajat ja osoitteet, lahjalista – mitä ostin ja kenelle. Jouluaaton kulku ruokineen. Säätilasto 26.11 – 26.12. Olen pitänyt joulukirjaa nyt 4 vuotta, loistava keksintö.

En halua tukea hillitöntä kulutushysteriaa, vaikka rakastan kaiken jouluisen shoppailua. Minulla on joulukoristeita, valoja, verhoja, pöytäliinoja… En osaa saati tykkää askarrella, mutta en myöskään osta ”päättömästi”. Vaan harkiten, tänävuonna tätä ja ehkä seuraavana vuonna jotain muuta, koristeen/valon tms. tulee kestää useampi vuosi.

Lahjoissa ajattelin hyödyntää vasta opettelemaani taitoa, neulomista. Nyt kun viimein kunnostauduin ja opettelin oikeasti neulomaan. Miehelle olisi tarkoitus myös neuloa villasukat lahjaksi joka tuottaa hieman ongelmia, sillä saman katon alla kun asutaan tulee neulomisen tapahtua aina kun hän ei ole kotona.

Muutoinkin olen pyrkinyt ostamaan hyödyllisiä ja järkeviä lahjoja, jotka kuitenkin ilahduttavat vastaanottajaa. Tiettyä sarjaa esim. astioissa jos toinen kerää, mummolle laadukkaampia päivä/yövoiteita, ystävien lapsille esim. Muumi dvd:itä, jotka mielestäni ovat huomattavasti parempaa viihdettä kuin nykypäivän älyttömät lastenohjelmat, hemmottelu-,/ruokakoreja tms. Nyt ajattelin myös kokeilla sytykeruusujen tekemistä esim. anopille, itse tehtyjä herkkuja, netistä löytyy loistavia ohjeita erilaisten herkkujen tekemiseen, mm. lumiukko soppa jonka googlettamalla tulee paljon eri vaihtoehtoja.

Olen nauttinut pakkasista, vaikka pakkasta on vain 1-2 astetta, maa on jäässä, on miellyttävää ulkoilla ja koti pysyy pidempään siistinä, ei kanna kaikki 8 tassua niin paljon rapaa sisälle. Nuorempi koira pudottaa pohjavillaa joten karvaa riittää kyllä. Olen istunut sohvalla, juonut vihreää teetä, nauttinut rauhasta, puikkojen kilinästä ilman television tai radion taustahälyä, kynttilät palavat, jouluvalot, uusi stockan jouluosastolta ostamani lumihiutale karuselli jatkaa pyörimistään kynttilän lämmön vaikutuksesta.

Eilen kokeileva keittiö valmisti terveellistä ja hyvää ruokaa, alla kokeilunhaluisille resepti J

5 palleroa pakastepinaattia
n. 1½dl herneitä
n. 1½dl katkarapuja
2 punasipulia
2pss täysjyvänuudeleita
1prk chilitonnikalaa



Kiehautin herneet, annoin kiehua pari minuuttia, kaadoin sekaan jäiset katkaravut, minuutin kiehautuksen jälkeen kaadoin lävikköön. Laitoin jäiset pinaattipallerot paistinpannulle odottamaan. Kiehautin nuudeleita pari minuuttia ja kaadoin ne myös lävikköön odottamaan. Pilkoin punasipulin ja laitoin voita 1rkl pinaattien sekaan ja pannun levylle kuumenemaan. Sipulit pinaatin sekaan ja paistoin sen verran, että pinaatit sulivat ja sipulit kypsyivät hiukan. Sitten kaadoin sekaan purkin tonnikalaa ja taas hetken paistaminen. Tämän jälkeen kippasin sekaan nuudelit ja herne-katkarapu seoksen ja levy pois päältä. Annoin kuumentua ja kääntelin pari kertaa, lopuksi ripottelin päälle juustoraastetta. Nopeaa, hyvää ja toivottavasti myös terveellistä J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.