sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Pyhä

Perjantaina oli halloween, sen kunniaksi tein torstaina haamu-muffinseja joiden haamut eivät ulkonäöllisesti vastanneet tavoitetta, mutta maku kylläkin ^_^
Perjantain heittäydyin hurjaksi ja hain alkosta kaksi pulloa punaviiniä, löysin tähän mennessä parhaan punaviinin koskaan, kyllä aion surutta mainostaa sitä täällä, Espanjalaista Santerra-punaviiniä ja hinta alle 10e pullo. Inhoan kitkeriä, tanniinisia, "täyteläisiä" punaviinejä, en tykkää en. Tuo siis upposi makunystyröihini ja hain sitä kotiin jemmaan. Perjantaina meni lasillinen punaviiniä muffinsien kera. Ulkona paloi myös kynttilät ja joka vuotinen halloween lyhtyni, jossa on virnuileva kurpitsa.

Lauantaina jatkoimme tontin raivaamista, olen jälleen pohtinut talo vs. mökki komboa. Toisella viikolla olen toisen kannalla, toisella toisen. Se on kaukana, 20km päässä nykyisestä asuinpaikasta, joka ei minua haittaa, sillä kyllä ne tosi ystävät ja sukulaiset tulevat kylään vaikka asuisi kauempanakin. Olenhan asunut toisella paikkakunnalla jokusen vuoden aikoinaan. Toisaalta se oleminen tontilla pelkästään rauhoittaa, kaukana kaikesta, Saimaa, vanhat, raivaamattomat metsät ympärillä, luonto ja rauha. Koskemattomuus.
Toisaalta mietin työmatkoja, työpäivän jälkeisiä asioita, lähtemistä kaverin kanssa tunnin lenkillä 20km päähän, kauppareissut, koirat... Talvi ja pimeys. Jos voisin hautautua sinne talveksi, tarvitsematta käydä töissä, se tuskin minua haittaisi. Mutta kun töissä on pakko käydä siihen asti, ennekuin voittaa lotossa. Joka on aika kaukainen haave, koska en lottoa.

Onneksi meillä ei ole aikatauluja tai lukkoon lyötyjä suunnitelmia sen suhteen. Kaikki omalla ajalla ja painollaa, luottaen johdatukseen ja rukoillen viisautta Jumalalta toimia oikein. Kuunnellen itseään, omaa sydäntään järjen sijaan.

Olen myös viikonloppuna kunnostautunut ja opetellut neulomaan. Koulussa kässätunnit olivat itsemurha. Yksi lapanen ilman peukaloa valmistui vuodessa kun muut neuloivat kaksi (peukalollista) puolessa vuodessa. En osaa neuloa, luon silmukat ja perus oikea-nurja sujuu vaan kaikenmaailman muut tekniset härväykset - ehhei.

No kaivoin internetin syövereistä ohjeita. Pääsin harjoitussukassani kantalappuun asti ok, sitten jokin meni vikaan. Tuo on villasukka, vaan kavennukset, silmukoiden poimimiset jne ei ehkä menneet ihan kuin strömsössä. Sitä paitsi, kuka muka tunnistaa ne kantalapun sivuun jäävät langat silmukoiksi? Minä en ainakaan, poimin jotain lankoja sieltä ohjeen mukaisen kappalemäärän jotka tuskin ovat silmukoita vaan kierroksen neulomisen jälkeen muuttuvat sellaisiksi. Ja sitten ylivetokavennus, missään ohjeessa ei lue "nosta yksi neulomatta, neulo seuraava oikein ja vedä sitten neulomaton silmukka neulotun yli ja pudota pois puikolta. Kaikissa ohjeissa joita luin, piste tuli ennen boldattua lausetta. Harjoitussukan ajan pohdin, että pitääkö se sitten vetää sille puikolle takaisin mistä sen nostin? Vai neulotun silmukan eteen puikolle? Mutta kummassakaan tapauksessa se ei ole kavennusta nähnytkään. Ja taisin vain siirrellä sitä puikolta toiselle kunnes nyt varsinaisessa sukassa ko. ohje löytyi eräältä keskustelupalstalta. Sitten ne ennen kantalapun sivusilmukoiden poimimista tehtävät sivusilmukoiden kavennukset menivät muuten ok mutta yht'äkkiä toiset sivusilmukat on kavennettu, toisella puolella on 2 ja niide pitäisi olla niitä keskisilmukoita eikä sivusilmukoita. Oh my. No mutta nyt on kantalappu, kiilakavennukset tehty, ja muuten sujuneesti paitsi tuo edellämainittu mistä-nämä-kaksi-silmukkaa-jäi moka ja nyt on jalkapohjan neulominen menossa. Sukka menee joululahjaksi alle vuoden vanhalle kummipojalleni ja uskon pojan äidin ymmärtävän näkemäni vaivan ja pitävän noita villasukkaa muistuttavia kappaleita pojan jalassa kun he menevät vaikka ulos ja kun kukaan niitä ei näe :D No katsotaan jos kolmas sukka sitten onnistuisi ilman kommervenkkejä, ja toivotaan, että koko on sopiva, loin 8 silmukkaa/puikko kun harjoitussukassa niitä oli 9.

Onneksi minulla on neulomista rakastava mummo, joka tekee minulle villasukkia (ja no koko suvulle), jolla on laatikollinen vauvanvaatteita/lastenvaatteita josta käyn aina noutamassa lahjaidean kun ystävieni lapsilla on synttärit /joulu lähestyy. Toisinaan tilaustyönä myös valmistuu itselle/ minun ystäville/ ystävien lapsille nuttua, sukkaa, lapasta, huivia... Kunnioitettava taito ja itse haluaisin myös osata neuloa villasukat omiin, puolison ja joskus omien lasten tarpeisiin. Joskus se opettelu on siis aloitettava ja nyt tänä vuonna ensimmäisen kummilapseni synnyttyä on myös hyvä syy <3


Halloweenin syötävät haamut

Kotoa, ensimmäinen jouluvalo sisällä ja kynttilöitä palamassa

Erinomaista Espanjalaista punaviiniä, suosittelen maistamaan! Eritoten juustoille toimii

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.