tiistai 19. heinäkuuta 2016

Ruokapläjäys

Eilen oli taas perinteinen "mitä tänään syödään" pohdinta, kaapissa jämäkanaa sunnuntailta. Päädyin kokeilemaan thai tyylistä kana-nuudelikeittoa. Kaupasta siis mukaan nippu sipuleita, kookosmaitoa, tom yum isoja nuudelipusseja pari ja kotiin ihmettelemään.

Alla ohje, noin mitoilla, jos joku muukin intoutuu kokeilemaan :)

n. 1.2 l vettä
1 kanafondi, itse laitoin liha koska sitä oli kotona
2-3tl curry-, tai chilitahnaa
(kotoa löytyi punaista chilitahnaa joten käytin sitä, teelusikalliset olivat reiluja)
1prk (400g) kookosmaitoa
1-2 kevätsipulia, laitoin yhden kokonaisen ja toisesta pelkät varret
2kpl kypsiä kananrintafileitä pilkottuna sekaan
2pkt Mama's Tom Yum isoja nuudelipusseja + nuudeleiden maustepussit 
1-2tl suolatonta chilimaustetta
Pala tuoretta inkivääriä
1-2 valkosipulinkynttä
1tl kalakastiketta

Laitoin kattilaan 1.2l vettä, currytahnan, fondikuution, noin teelusikallisen tuoretta inkivääriä, nuudelimaustepussit (en rasvoja), valkosipulinkynnen ja keitin noin 10min.
Sen jälkeen sekaan kookosmaito ja sipulit ja keittelin taas 10min. Sitten kananrintafileet joukkoon ja chilimauste, koska mielestäni tässä kohtaa keitossa ei ollut riittävästi potkua ja taas keittämään toviksi. Tarkistin maun, sammutin hellan ja laitoin sekaan kalakastikkeen ja nuudelin pieniksi murennettuna ja kansi päälle ja haudutin 5-10min. Mielestäni nuudeleiden keittäminen saa niistä turhan pehmeää mössöä joten laitan itse ne keittoon aivan loppuvaiheessa. Sitten annetaan jäähtyä ja lapioidaan ääntä kohti :)

Ja ehdottomana plussana tässäkin ruuassa se, ettei kookos maistu. En ole koskaan sietänyt kookoksen makua, enkä usko, että siitä koskaan opin pitämäänkään. Kuitenkin, tulisissa ruuissa se antaa sopivan pehmennyksen tulisuudelle joten kyllä, vaikka mausta en pidä olen kuitenkin oppinut kookosta käyttämään!

Jälkiruuaksi, kuinkas muuten, kuin nopeasti keiton teon ohessa paistettuja lettuja.


Lisukkeena Nocillaa Espanjan tuliaisina, tuoretta banaania ja miehekkeelle mustikkahilloa.

Pakkaseenkin sain eilen rasiallisen mustikoita ja vadelmia, kivasti metsässä seurana oli itikoita, ampiaisia ja paarmoja. Jostain kumman syystä mielenkiinto vadelmapuskien kollaamiseen jäi tuohon yhteen rasialliseen. Ötökkämyrkkyjen kera ehkä paremmalla tuurilla uudemman kerran loppuviikosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.