tiistai 12. heinäkuuta 2016

Yhdenlainen juoksutreeni

Kävimme eilen viettämässä parisuhdeaikaa liikunnan muodossa. Pyöräilimme ensin reilut 2km pururadalle ja sitten juoksemaan. 5 kierrosta, 5km ja 2km paljain jaloin juoksua.

Olen huomannut, että juoksulenkeillä yhä kipeytyy vasemman jalan polvi (leikkaamaton) sekä selkä kuormituu väärin, sama hermojumi häiritsee yhä. Kipu lähtee alaselästä säteillen reittä pitkin polveen ja siitä taas säären ulkosyrjää nilkkaan asti. Tuntuu selkeältä hermopinteeltä. Fysioterapiaan olen ollut menossa huhtikuusta asti, ei vain ole saanut aikaiseksi eikä ole ollut aikaa. Kotikonstein hoitoa olen siis yrittänyt. Juossut max. 6km lenkkejä, mieluusti vain 4-5km kuten eilen. Pyöräillyt vastapainoksi, siinä on hankala kuormittaa itseä väärin tai epätasaisesti, pyöräilyä onkin tullut useamman kymmentä kilometriä kahden viimeviikon aikana.

No eilen siis testasin uudet juoksucaprit ja paljasjalka juoksua. Ensin mentiin 3km kengät jalassa, turhan kovaa, nopeus oli noin 8.3km/h ja sykkeetkin sen mukaiset. Viimeiset 2km juoksin paljain jaloin, huomasin muutaman sadan metrin jälkeen jo jalan toimivan eri tavalla maahan astuessa ja uuteen ponnistukseen lähdettäessä. Samoin syke laski muutaman lyönnin minuuttitasolla alaspäin. Onneks meillä on yhä perinteinen pururata jota ei ole "pilattu" kivituhkalla. Se tuntuu olevan tämän päivän yleistyvä trendi, että pururadat muutetaan kivituhkapohjaisiksi radoiksi.

Juteltiin illalla saunan lauteilla, että pitäisi tosissaan palata taas perusasioiden äärelle. Juoksusyke alas, alas ja alas. Itse olen joka lajissa samaan perisyntiin syyllistyjä, mennään niin kovaa kun kropasta saa irti. Syke huutaa 160-180 lyöntiä minuutissa, mutta siihen kun on tottunut, ei se juuri "tunnu missään". 8km juoksulenkki 160 -> sykkeillä menee helposti. Ehdottomasti sekä juoksussa, että rullaluistelussa pitäisi palata perusasioihin, max. 140 sykkeellä oli vauhti mitä tahansa. Mieluusti vieläkin alemmalla, mutta voi olla aika tekeminen näillä sykkeillä yrittää päästä suoraan sinne 130 tienoille. Kuitenkin 80% treenistä pitäisi olla matalan sykkeen treenejä ja loput 20% voisi ottaa kovemmilla sykkeillä. Treeni kun treeni, omat sykkeet on kovat.

Housujen lisäksi bongasin uutena tuttavuutena kaupan hyllystä luomu tattarihiutaleet (Sunflakes), jotka menee hyvin jogurtin ja hedelmien kanssa. Hyvä välipala ja vaihtelua talk muruihin, monipuolisesti viljoja ilman vehnää. Itse en juuri vehnää välttele, mutta keliakiaa sairastavien ystävien myötä sitä on tullut kokeilunhaluisemmaksi kaiken gluteenittoman ja vehnättömän suhteen, tattarihiutaleita voin ainakin suositella lämmöllä, rapeita ja maistuu hyvältä :)

Makuuhuoneen remontti on edennyt asteelle koolauslaudat, Sisustuskuume nostaa jo päätään, olisipa levyt seinissä ja katto paneloitu uusiksi, voisin alkaa shoppailla tapetteja ja maaleja, seinähyllyjä, vaatekaapin! Matto tuli jo, bongasin alennusmyynnistä ruskea-musta-valkean ruudullisen nukkamaton joka soveltuu loistavasti tulevaan lukunurkkaukseeni. Syysiltoja odotellessa, pian ne nurkan takana jo kolkuttelevatkin. Sääkirja tiesi kertoa, että vuosi takaperin 19.8 alkoi pudota puista ensimmäiset lehdet, syksyinen ilma tuntui jo ja koivut alkoivat kellastua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.