maanantai 13. helmikuuta 2017

Se olennaisin pohdinta tottakai

Tänään vaihtui rv11. Meidän la on elänyt viikon verran kokoajan alaspäin joten neuvolatädin mukaan tänään on rv11, minun mielestä yhä rv10+6. No ollenaistahan se lasketun ajan virallinen päivä ei ole, syntyy sitten kun syntyy, siinä +-2vk:a se taitaa aina mennä. Päivät alkaa olla vähän parempia, mutta en uskalla vielä olla liian optimistinen, liian hyvää ollakseen totta on turhankin tuttua omalla kohdalla. Mistä puheenollen kolmatta fiaskoa odotellessa, ensi toisen auton osa antautui joten nyt ollaan yhden auton varassa. Eilen pesin pyykkiä ja mies menin noin tuntia myöhemmin vessaan joka oli muuttunut saunaksi, pyykit oli keitetty. En tiedä mikä koneessa kärvähti, mutta kone oli kuuma, ei kärsinyt käsin koskea ja pyykit höyryävän kuumia. Se oli sitten sen koneen loppu.

Olen ehtinyt viime viikkoina pohtia jo toki tässä kohtaa raskautta (huomaa sarkasmi) sitä olennaisinta asiaa, eli kulkupelit/vaunut/rattaat. Nehän maksaa, ihan mitä tahansa 50-1500e välistä. Vaikka tätä raskautta ja tulevaa elämää perheenä on odotettu kuin kuuta nousevaa, en halua laittaa rahaa turhaan tarvikkeisiin jos edullisemminkin saa.
Tätä lastenvaunuratastarvike-viidakkoa selattuani jokusen viikon olen päässyt johonkin käsitykseen siitä mitä me kaivataan käytännöllisyyttä ajatellen:
  • Turvakaukalo - uutena
  • Matkarattaat, luultavasti Gracon ja sinne adapteri jotta turvakaukalon saa helposti kiinni rattaisiin. Nämä ilmeisen kätevät kaupungilla ja kaupoissa, kevyet ja turvakaukaloa ei tarvitse kantaa kädessä. Matkarattaat käytettynä sillä ne menee myös ulkomailla ja näitä saa hyväkuntoisia alle 100 eurolla.
  • Yhdistelmävaunut. Näissä sitä valinnnanvaraa ja ominaisuuksia piisaa enemmän kuin toistaiseksi ymmärrys riittää. Heitto/teleskooppiaisa olisi aika ehdoton. Ilmakumirenkaat ja jousitus, ehdottomasti isot pyörät jotta menevät helposti hiekkatiella, metsäpoluilla, lumessa, loskassa u name it. Muista oheisvarusteista, pehmeä vai kova koppa, hyttys-, sade-, jalka-, se ja tämä suojista ei sitten mitään hajua. Myös vaunut käytettynä sillä uusille tulee hintaa ihan tolkuttomasti. Onneks on tulossa reissuja pk-seudulle ennen syksyä joten voi katsella vaunuja laajemmalta alueelta kuin kotikulmilta.
Muutoin en ole urhannut juuri ajatuksia sille mitä pieni ihminen tulee tarvitsemaan. Lähinnä stressiä aiheuttaa yli 100 neliöisessä omakotitalossa tilanpuute. Neliöitähän meillä on, vaan remontoituja ei. Samassa makuuhuoneessa vauva menee melkein ensimmäisen vuoden, vaan sinne ei mahdu pinnasängyn lisäksi juuri muuta. Makuuhuoneen ollessa yläkerrassa tulee siis lipasto jonne vauvanvaatteita olen ajatellut, ja hoitopöytä alakertaan. Vessa on myös erittäin epäkäytännöllinen perheen kasvua ajatellen ja se remontoidaan vasta vuoden kuluttua. Aina sitä kuitenkin pärjää. Käytännöllisyyttä kaipaan enemmän, mutta pikkuhiljaa rahojen antaessa myöten. Ensi kesän olennaisin projekti on koira-aitauksen rakentaminen ja terassi. Vauvan saa ulos terassille nukkumaan ja koirat pihalle kun mies lähtee töihin. Tuulikaappi ja eteinen on kyllä remontoitava ennen kesää tosin sen ei pitäisi olla kuin 2-3 viikonlopun case, sillä kumpikin on pinta-alaltaan pieni. Tuulikaappi on ainoa paikka mihin tulevat vaunut mahtuvat ja sielläkään tilaa ei ole yhtään ylimääräistä.

Näihin pohdintoihin, aurinkoista helmikuun puoliväliä, kevättä kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.