keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Helmikuu ja hengissä yhä

Huolimatta edellisestä pitkä viikko tekstistä, tammikuu meni. Lopulta ihan liian nopeasti. Oksentaminen alkoi Rv5 paikkeilla ja jatkuu yhä. Yhden viikon olin osin sairauslomalla kun oksetti 24/7. Luojan kiitos yksi viikko tässä välissä meni niin, että selvisin jopa 3 päivää ilman norjan puhumista vessassa, mutta nyt taas mennään tutun kaavan mukaan, kerta päivässä pitää kielitaidon kunnossa!

Kävimme alkuraskauden ultrassa 24.1. Kamala aamu, pelotti aivan helvetisti. Jalat täristen gynekologin luo ja kiipeä pöydälle. Mies puristaa kädestä ja minä yritän olla tärisemättä. Mutta siinä se tuli. "Onneksi olkoon, täällä on kaikki todella hyvin". Pieni vastasi viikkoja 8+3, mutta mennään kierron mukaan eli silloin oli tasan rv8+0. Syke kuultiin myös, ja kaveri liikkui jo tomerasti siellä. Uskomaton hetki meille molemmille.

Muuten olo on yhä jotenkin epäuskoinen tämän kaiken kanssa. Toki oireet tekevät tästä hyvinkin uskottavaa ja kyllä sitä hetkittäin jo turhautuu. Pahoinvointi alkaa joka päivä iltapäivällä ja kestää nukkumaan käymiseen asti. Syön mitä kykenen, liian vähän kun ei mene alas. Ruoka pohditaan päivä kerrallaan, mitä luulen, että pystyn tänään syömään?

Mutta silti, raskaana ollaan ja huomenna ensimmäinen neuvola. Viikkoja on taas lisää, nyt mennään jo rv9+1. Lähimmät sukulaiset ja pari ystävää tietävät, muut eivät vielä.

Eniten nyppii se, että entinen tehominä on historiaa, nykyään sohva ja viltti vie voiton kaikesta. Koska töissä voi juuri ja juuri käydä, ei pahoinvointi anna illalla siimaa yhtään, että voisi pitää liikunnasta huolta. Käytän koirat aamulenkillä ja venyttelen 1-4x viikossa 10min iltaisin, muuten en liiku, en pysty. Sekös ottaa aivoon, kun on tottunut harrastamaan aktiivista liikuntaa 3-7h/viikkotasolla. Eipä harrasteta enää.

Lasken silti sen varaan, että tämä loppuu kun päästään kolmen kuukauden etapin ohi. Ja sitten minä nimittäin aion liikkua!

Kotona pohdintaa aiheuttaa mitä kaikkea ehditään ja pitää ehtiä tehdä ennen syksyä. Häät ovat myös nyt tapetilla, viimeisiä juttuja pitää tosissaan alkaa hoitaa, pian niihin on enää 3kk aikaa. Kaitaliinat, pöytäkoristeet, servetit ja kaikki muu mahdollinen puuttuu vielä mutta nyt olen sentään saanut jo kutsut kirjekuoriin ja suurimman osan postiin. Kaikki olisi tarkoitus saada lähtemään tämän viikon aikana.

Maailman tilannetta olen seurannut uutisista, mutta ajatustasolla saati kirjoitus, tapahtuva kannanotto on nyt suht onnettomissa kantimissa joten jahka tämä tästä, sitten mielipiteitä USA:n presidentin hienoista muutoksista (huomaa sarkasmi) sote-uudistuksesta puhumattakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.