keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Mielipiteitä jakava tissille nukutus

Aihe joka tuntuu aiheuttavan paljon pohdintaa myöskin. Juttelin eilen koirani trimmaajan kanssa tästä tissille nukuttamisesta. Olin itse vahvasti ennen synnytystä, sillä kannalla, ettei meillä näin tulla tekemään.
Eipä.
Yksinkertaisesti pienen vauvan kanssa se on äärimmäisen helppo tapa. Otat vauvan viereen, annat iltamaidot ja nukahdatte siihen. Samaa kategoriaa kuin perhepeti. Kun hän herää, haluaa maitoa, ruoka on muutaman sentin päässä, tissi suuhun ja unet jatkuu. Koirani trimmaaja sanoi kummankin lapsensa nukuttaneen tissille, vaikka neuvola tätä oli kovasti vastustanut. Tokaisi lopuksi, että tuskin nuo 15-vuotiaina enää tissille nukkuvat. No hänen lapsensa ovat nyt muutaman vuoden vanhoja eikä kumpikaan nuku tissille enää.

Puhuimme myös imetyksestä. Ajatus joka tuli esiin, kuvaa mielestäni ehkä parhaiten maassamme vallitsevaa imetyskulttuuria.
Sinun ei tarvitse perustella jos et halua imettää, oli syy mikä tahansa. Vauvan täytettyä 4kk sinun taas pitää alkaa perustella, miksi teillä ei syödä jo kiinteitä? Puhumattakaan siitä, jos imetät yli vuoden vanhaa lasta, mitä ihmettä, minkä takia?
Mielestäni ylläolevan pitäisi olla juuri päinvastoin. Imetys ja äidinmaito olisi se ensisijainen ja "odotettavin" tapa ruokkia lapsi. Ei niinpäin, että kysellään milloin olet ajatellut lopettaa imeyksen tai miksi se ei syö jo perunaa.
Uusia kokemuksia, Hilla löysi kissan!
Hillalla on joku vaihe (tiedoksi kaikille odottajille, kyllä, aina on joku vaihe ja siihen on hyvä vedota!), hän nukkuu mieluiten vain kainalossa kiinni ja tissi suussa. Kävin sunnuntaina katsomassa kummipoikaa ja sain muutaman tunnin samalla omaa aikaa. Neiti oli isämiehelle kiukunnut reilu 3 tuntia poissaoloni ajan. Kotiuduttuani, käytiin sohvalle vierekkäin tissittelemään ja neiti malttoi nukkua iltapäikkärit siinä. Parina iltana myös hän on tankannut läheisyyttä, vaikka maha on täynnä ja nukkumatti viemässä kovaa vauhtia untenmaille, ei puhettakaan, että hän laskisi irti. Mikäpä siinä, nukutaan vieretysten ja minä nukun onneksi ihan hyvin näinkin.

Päivän treeni leluja ihmetellen
Eilen oli myös kiukunnut pullolle kun käytin koiran trimmaajalla, liekö meille tulee nyt tissi vs. pullo -taisto jonka pullo luultavasti häviää. Toisaalta eipä minulla ole tarvetta olla poissa paria-kolmea tuntia kauempaa. Sen ajan hän pärjää kyllä ilman maitoa, ja tarvittaessa on muitakin keinoja, kuten hörpytys jos nälkä tulee, ja pullolakko iskee.

Täysimetyksen 6kk on kuitenkin lyhyt aika, enkä koe tarvitsevani vauvavapaata aikaa enempää mitä nytkään. Ihan liian vauhdilla kasvaa nämä pienet muutenkin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.