maanantai 12. maaliskuuta 2018

Sormiruokaa ja reseptejä

Meidän 6 kuukauden rajapyykki tuli viikonloppuna täyteen. Hetki, kun apunalle pitäisi suuhun saada menemään muutakin kuin tissiä. Kiinteiden ruokien suhteen tuntuu olevan vannoutuneesti kahta koulukuntaa, se on joko soseita tai sormiruokaa.

Itse en ollut mitenkään kovin ehdottomasti pohtinut mitä ja milloin meillä annetaan. Päätin raskauden aikana, että täysimetän 6 kuukautta jos se onnistuu. Imetystilastot nousuun! Mentaliteetilla.
Se onnistui - ja tästä olen valtavan kiitollinen, ylpeä ja siunattu <3

Sormiruokailuun perehdyin Hillan kasvaessa. Liityin simppeli sormiruokakeittiö ryhmään ja lueskelin aiheesta. Kuulosti omaan korvaan järkevältä, että lapsi syö itse, samaan aikaan vanhempien kanssa ja lähes samaa ruokaa. Loogista. Tutustumalla kosketellen, haistellen ja hyvällä tuurilla maistellen lapsesta saattaisi tulla ennakkoluulottomampi pikku syömäri. Vrt purkki auki, lusikkaa tsukutsuku ääntä kohti, otappa nyt kiltisti (karkea esimerkki).

Sopivasti Marjut Ollilla julkaisi kirjansa tämän vuoden alussa (Hanki omasi täältä! )ja se lähti samantien ennakkotilaukseen. Sainkin kirjan noudettua lähipostista 6.3 ja sormiruokailu lähti meillä käyntiin 11.3. sunnuntaina.

Miten se ensimmäinen kerta sitten meni? Hilla istui hienosti ruokaessu kaulassa syöttötuolissaan. Edessä lautasella höyrytettyä porkkanaa, parsakaalia ja banaanin pala. Puistelua, epäluuloisia katseita, käsien levittelyä, ruuan kolaamista käsineen lattialle ja helkkarin paljon lisää koko kehon pudistelua - äidin ja isän totaalisia nauruun repeämisiä. Niin se meni ja murentakaan ei päätynyt suuhun. Onneksi kirjassa luki ne viisaat sanat, kaikki muruset jotka päätyvät suuhun ovat plussaa. Äidinmaito on kuitenkin vuoden ikään asti se pääasiallinen ravinto, kiinteisiin tutustuminen jännittävä matka siinä ohessa.

Tänään laitoin leivinuuniin Hillalle oman satsin jauheliha-tomaatti-bataatti vuokaa. Ihanaan, sydämen muotoiseen pikkuvuokaan jonka ostin Tigerista. Tämä ei ihan vielä mene maisteluun, mutta saa tehtyä pakkaseen pikku sormiruokailijalle sopivaa ruokaa samalla kun teen meille normaalia arkiruokaa. Samalla tein porkkanalättyjä pellillisen, pääsi syksyllä pakastetut maidotkin käyttöön.


Eilen tein ensimmäisen kerran kotona avokadopastaa, ohje jakoon, oli sen verran toimiva resepti! Valitettavasti tällä kertaa ilman kuvia.

Avokadopasta

2 kypsää avokadoa
1rkl limemehua
n. 100g cashew-pähkinöitä
1 punasipuli
1 valkosipuli (yksikyntinen)
250g tuorepastaa (meillä oli pinaattituorepastaa)
Basilikaöljyä - oliiviöljykin sopii 
Parmesaaniraastetta tms.

Pilko sipulit pieneksi ja rouhi pähkinät veitsellä. Laita noin 2rkl basilikaöljyä pannulle, kuumenna pähkinä-sipulisekoitusta noin 5min, anna pähkinöiden paahtua hieman. Halkaise avokadot, poista kivi ja kaiva sisus haarukalla kulhoon. Muussaa haarukalla sosemaiseksi, sekoita joukkoon limemehu.
Keitä tuorepasta ohjeen mukaisesti, valuta.
Sekoita pähkinä-sipuliseos avokadososeen joukkoon. Nostele avokadosotku tuorepastan päälle ja ripottele pinnalle parmesaniraastetta. Ja ei muuta kuin nauttimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.