torstai 26. huhtikuuta 2018

Kakkadilemma ja marttailua

Hilla aloitti kiinteiden maistelun 6 kuukauden ja 1 päivän iässä. Maha meni nopeasti kovaksi, tai lähinnä kakka alkoi tulla muunlaisena kuin maitokakkana. Yksi pahempi kakkaepisodi koettiin kun takapuoli paloi punaiseksi. Ilmakylpyä ja pesua vuorokauden verran, sekä nukkumista ilman vaippaa, tilanne rauhoittui. Siitä melkein jäi tämä pätkis-pastilli kakka. Toisina päivinä neiti tekee jopa 8 pätkistä vaippaan. Yhtenä yönä vaihdoin vaipan kolme kertaa. Normaalisti neiti ei kakkaa ikinä yöllä, ei koskaan. Kyselin neuvoja simppelin facebook ryhmässä ja Marjut vastasi, että vauvan ummetus ei ole asia jonka kanssa "vain eletään". Meillä kuitenkin on useampi viikko syöty luumusosetta joka päivä, ilman huomattavaa vaikutusta.

Joten nyt meillä on viljojen karsinta menossa yksi kerrallaan. Aloitin kaurasta, koska kauraa meillä käytetään eniten. Jos selvää apua ei tästä näytä olevan, ensi viikolla pudotetaan vehnä tai ohra pois ja sitten taas seuraava. Ruista meillä ei muutenkaan mene kuin 1-3x kuukaudessa.

Uusia makuja koko perheelle

Kävin maanantaina Marttojen kurssilla ensimmäistä kertaa. Aiheena oli lapsiperheen arkiruoka ja sormiruokailu. Kurssi oli todella kiva ja vieläpä ilmainen. Tehtiin kaksi eri lounasvaihtoehtoa, pari puuroa ja kolme välipalaa. Sai hyviä vinkkejä ajatellen Hillan syömistä, kun kiinteiden määrä alkaa kasvaa. Mitä tarjota välipalaksi esimerkiksi. Ja puuroideoita sain joka oli tosi kiva juttu. Tulee liian usein tehtyä perus mikropuuro ja ämmää sekaan, vähän luumusosetta ja ääntä kohti. Nyt kävin ostamassa vaihtelua kaappiin kun kaura putosi ainakin toistaiseksi ruokalistalta pois. Nyt mennään speltillä, tattarilla sekä ohralla. Spelttimanna oli itselle ihan uusi tuttavuus. Kivan miedon makuista ja kotimaista vielä. Eilen keitin koko perheelle iltapalaksi spelttimannapuuroa, sekaan yksi appelsiini pieneksi pilkottuna ja puolikas banaani. Vähän makua ja hedelmää, ei niin "tylsää" puuroa. Marttakurssilla juteltiin, miten aina tulee hedelmät tai soseet lisättyä valmiiseen puuroon. Kuitenkin makua saa enemmän kun puuron keittää hedelmien kanssa. Pikkujuttu mitä ei vain osaa itse ajatella, ennenkuin joku muu sanoo sen ääneen.

Spelttimannaa appelsiinilla ja banaanilla

Tänään kävin entisen luokkakaverin luona kyläilemässä. Samalla tuli shoppailtua Hillalle vaatteita, stonzit ja Fidellan kantoreppu. Uusia ihanuuksia meille <3 Stonzeja oli tarkoitus lähteä etsimään Hillalle, joten tämä kaverishoppailu sattui paremmin kuin hyvin! Kaverin tyttö on Hillaa 11 kuukautta vanhempi, joten hauska katsoa millaista meillä on arki vuoden kuluttua.

Meidän uusi kantoväline <3

Hilla istuu jo tomerasti itse. Hakee konttausasentoa ja tekee hampaita lisää vähän kokoajan. 8kk neuvola on ensi viikolla, mielenkiinnolla odotan miten neiti on kasvanut. Kiinteiden määrä aterioilla on kasvanut myös pikkuhiljaa. Lisäksi melkein joka päivä syödään jo 3 ateriaa. Sängyssä iltaisin harjoitellaan istumista, pyöritään, ollaan konttausasennossa ja kannetaan leluja suussa. Aito koiraperheen kasvatti siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.