tiistai 8. toukokuuta 2018

Uusi perheenjäsen

Meillä riidellään aika harvoin kotitöistä. Kokonaisuutena minä jurputan, kun pitkälle vastaan yksin kaikesta. Osittain oma vika tämä, olenhan ottanut sujuvasti ohjat käsiini enkä halua niistä luopua. Mies ottaa vastuuta ja tekee, mutta turhan usein menen väliin itse vähän häärimään ja ohjeistamaan - ei näin.
Imurointi on yksi asia jonka olen ulkoistanut miehelle. Mies inhoaa moppaamista, kun en anna mopata vanhalla luutulla. Joten hän kieltäytyy mikrokuitumopin käytöstä. Tämä fine, minä moppaan - mutta vastapainona minä en sitten imuroi. Äitini on ostanut minulle joskus 2006 teollisuuskäyttöön tarkoitetun äärimmäisen tehokkaan imurin, joka vetää melkein tapetitkin seinästä. Nyt 12 vuotta ja helkkarin monta muuttoa myöhemmin, vanha raasku alkaa olla hyvin kuollut. Johto on rispaantunut, teleskooppiputken yksi osa kadonnut ja "haitari"letku poikki muutamasta kohtaa. Jesarilla korjailtu ja tekohengitetty. Imuteho on noin 20% alkuperäisestä, ehkä.

Eilen menetin sitten hermoni raaskun hajotessa taas vähän lisää. Nyt kun lumet suli, aamut ovat kosteita, hiekan määrä kotona on infernaalinen. Koirat kantaa tassuissa ja mahakarvoissa tuota hienoa hiekkaa joka ei suihkulla lähde. Pitää siis antaa kuivua ja karista pois. Koirat ovat kyllä takkahuoneessa usein kuivumassa, mutta sieltä se kuiva hiekkamuju kulkeutuu joka paikkaan. Joten Hilla nukkui eilen päiväunia ja äiti shoppaili imuria. Pari tuntia luin ties ja miten monen imurimallin-, ja merkin ominaisuuksia, tehoja, arvosteluja u name it. Hintahaitariksi laitoin alle 300e.

Lopulta kun arvostelu toisensta perään oli luokkaa "ei ime kissanhiekkaa, ei ime hiekkaa, ei kerää pölyä, imuteho laskee käytössä..." päädyin tilaamaan meille robotti-imurin. Verkkokauppa.comissa oli hyvä tarjous ja totesin, että ei tässä voi paljoa hävitä. Mies saa jatkossa ulkoiluttaa vanhaa raaskua kerran viikossa tarkemman siivouksen merkeissä, Juanita tai miksi sitten uuden perheenjäsenemme nimeämmekään, saa hoitaa päivittäisen ylläpitosiivouksen.

Tässä vielä linkki uuden perheenjäsenemme tarkempaa tarkastelua varten Klik!

Toki kun talomme on 3 kerroksessa periaatteessa, tuo se oman haasteensa. Kuitenkin, kun saamme kynnykset "keski"kerrokseen, pääsee imuri kulkemaan sujuvasti keittiö, olohuone, ruokatila, eteinen akselilla. Kun lähden aamulenkille, voin nostaa sen alas 3 rappusta ja se saa hoitaa takkahuoneen ja vaipanvaihtohuoneen imuroimisen. Yläkerta ei päivittäistä imurointia kaipaa muutoinkaan, koska siellä koirat eivät juuri oleskele. Katsotaan miten yhteiselomme lähtee sujumaan.

Hauskan sattuman kautta, myös ystäväni oli eilen tilannut heille täysin saman imurin, voimme siis vertailla kokemuksia miten uudet sisäkkömme suoriutuvat tehtävästään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.