torstai 10. heinäkuuta 2014

Mistä kaikki alkoi

Erilaisuudesta. Siitä, että omat näkemykset poikkeavat useissa asioissa valtavirran näkemyksistä.

Ensimmäisen tekstin on tarkoitus olla pohjustus blogille, miksi sen olen perustanut ja laittanut julkiseksi.
En allekirjoita nykymaailman arvoja kritisoimatta. Etsin omaa tapaa elää näiden miljardien ihmisten seassa, niin, että itsellä olisi henkisesti ja fyysisestä hyvä olo.

Länsimaisen kulttuurin rappio on ajanut pohtimaan Islamin uskontoa, kokonaisvaltaisena elämäntapana. Siellä on monia arvoja, joista meillä olisi opittavaa. Siellä on myös paljon asioita joita kyseenalaistan ja jotka minun näkemykseni mukaan kaipaisivat uudistamista. Itse olen luterilaisen kirkon alle kuuluva, uskossa elävä, siinäkin omalla tavalla.

Ruokakulttuuri on moninainen, koska on mahdollisuus matkustella, internet tarjoaa tuhansia ja taas tuhansia reseptejä, ohjeita, kokeiluja, epäonnistumisia. Ruokatarvikkeita kuskataan meidän kauppoihin ympäri maailmaa.
Silti, meidän ruokavaliota muokkaa yhä muutaman ihmisen liikkeelle panema lihavuusepidemia vuosikymmenten takaa. Kuinka moni tätä tekstiä lukeva, on esim. perehtynyt glukoosi-fruktoosisiirapin syntyyn, miksi ja missä sitä käytetään ja mitä se tekee ihmisille? Meksiko yritti kieltää sen, kielto olisi rikkonut jotain tasa-arvoista kaupankäyntiä tai muuta vastaavaa ihmisen keksimää typerää jorinaa vastaan. Meksiko koitti puuttua lihavuusepidemiaan, se kiellettiin.
Sianliha? Itse vannoutuneena lihansyöjänä, luettuani sen vaaroista ja haitoista ihmisen elimistölle, olen siirtynyt "sianlihaa 1x viikossa" ideologiaan. En ole vielä täysin valmis siitä luopumaan ja joulukinkku, Suomalainen joulu tulee laimeana ilman sitä, joten toistaiseksi näin, vaan miten kauan? En tiedä. Onneksi on myös nautaa, lammasta, kanaa, kalaa....

Uskonnot. Islam vs. länsimaiset uskonnot. Tutkimuksen alla, pohdintaa aiheuttaen. Pyhä Sota, Jeesus, Koraani, Raamattu. Pohjimmaisten erojen ymmärtämistä, oman ymmärryksen syventämistä. Lukemista, tunteja ja taas tunteja, kirjoja toisensa perään.

Luonto. Ekologisia valintoja, luomuruokaa. Autoja perheessä useampi, kävellään mahdollisimman paljon. Saimaa ja sen uskomaton upeus. Marjastusta, ruokaa lähimetsistä. Kalastusta, hoidetaan Piensaimaata, saadaan ruokaa itse hankkimalla.

Liikunta, pakonomaista liikkumista, elämäntapa. Kotona koiria, ratsastus lähellä sydäntä, kävely, uinti. Koirien kanssa harrastaminen. Enemmän kuin harrastus, kunnoitus omaa ruumista, kehoa, kohtaa, sen kunnossa ja hyvinvoivana pitäminen.

Myöhemmissä teksteissä perustelen ja avaan enemmän näkökulmiani, tässä ensimmäinen pintaraapaisu, jokin, mistä lähdetään liikkeelle.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta! Jään ehdottomasti seuraamaan :) !

    VastaaPoista

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.