keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Haluanko sittenkään?

Tänään, taas vuoden vanhempana. Olen seurannut uutisia ja ahdistunut pikkuisen, sitten pikkuisen lisää. Käytiin luokkakavereiden kanssa pizzalla ja kaverin suloinen 1,5v. poika oli mukana, kunnon naistenmies jo tuossa iässä. Vaan kun seuraan uutisia, meidän nk. hyvinvointivaltion tilaa ja päätöksiä alan vakavasti pohtia, kuinka sula hulluus tähän maahan on synnyttää yksikään lapsi lisää.

Otetaan se perinteinen lempiaiheeni eli joulu. Lunta on tullut, jos en ihan väärässä ole niin kaksi tai kolme kertaa tämän syksyn /alkutalven aikana. Nyt sitä satoi, ihana oli herätä aamulla lumisateeseen ja pakkaseen. Pekka Pouta kertoo juuri viikonlopun sääennustetta televisiossa, sunnuntaina Etelä-Suomen lämpötilat lähentelevät +10 astetta. Toiset sanovat, ettei tämä ole kasvihuoneilmiö. Totta, 1940 ja 1980 luvulla on ollut todella lämpimiä ja vähälumisia talvia. Vaan nyt näyttää erittäin varmasti tulevan musta joulu, edellinen oli toissavuonna. Milloin viimeksi järvet ovat olleet joulukuussa jäässä niin, että sinne uskaltautuu kävelemään? Tai niin paljon lunta, että ensilumi on jäänyt maahan lokakuussa? Itse muistan mummini, isoisovanhempani sanonnan, että ensilumi joka lokakuussa sataa myös jää maahan, vaan marraskuun lumi ei, jos ensilumen tulo venyy marraskuulle niin pysyvä lumi tulee vasta joulukuussa. Joten kyllä, kyllä minä sanon että tämä on juuri sieltä ja syvältä, ilmastonmuutos. Milloin viimeksi lokakuun ensilumi jäi maahan, pysyvästi? Takatalvia tulee yhä myöhemmin, maalis-huhtikuussa, kesät on kylmempiä ja talvet lauhempia. Tervettä? Ei minusta.

Toisena aiheena SSS hallitus. Ihmettelen miksi hallitus yhä on pystyssä. Niin suuria mokia, somessa, päätöksissä, että tv:ssä on tehty ja silti hallitus porskuttaa. Reilua.
Meillä on velkaa, totta hitossa, tämä ei ole velaton valtio. Silti tämä huijataan-kansalaisia puhe oli suurin floppi ikinä. Mihin unohtui se fakta, että meille myös virtaa kokoajan rahaa? Niin, mihin? Menot ja kaikki on liian suuria ja kaikkia pitää leikataleikata sanoinko jo, että LEIKATA? Mitä jos puututtaisiin niihin porsaanreikiin, työttömiin joiden työttömyyskorvaus menee alkoon? Työttömiin jotka osaavat tukiviidakossa kikkailun ja ovat kotona, koska rahaa tulee huomattavasti enemmän Kelalta ja toimeentulotuen muodossa kuin tekemällä "paska"duunia 20-30h/viikko.

Sitten me normaali, työssä käyvät keskituloiset, eli noin 2000-2500e bruttona tienaavat ihmiset, moni naisvaltaisella alalla työskentelevä. Me olemme se suurin valtion menoerä, meiltä kannattaa leikata lomista ja sairausloma-ajan palkoista. Itsekin olen sen kannalla, että ensimmäinen sairauslomapäivä voisi olla palkaton, jos se kerran jotenkin valtiotamme hyödyttää. Vaan se sitten koskee joka ainoaa alaa poikkeuksitta, myös näitä kansanedustajia.

Miksi menetetyistä eduista pitäisi luopua? Siinä hyvä kysymys. Me teemme työtä niiden etujemme eteen, emme lorvi kotona. Ja tässä näemme taas hallituksen viisaauden, kieron sellaisen. Koska vanhat, eläkeikää lähenevät jaksavat työssä hyvin pitkälle sen 38 lomapäivän voimalla, niistä kun 8 poistetaan, lisääntyy uupumus ja sairauslomat. Ja kah siihen hallitus puuttuu ennakkoon, palkaton sairauslomapäivä - se ensimmäinen ja muista 80% palkasta. Niin, eli kaikki voittavat - paitsi työntekijä joka yrittää jaksaa eläkeikään asti työssään.

Mitä jos alkaisimme tuottaa enemmän kotimaista ruokaa, loisimme työpaikkoja Suomeen sitä kautta? Ostaisimme sitä kotimaista ruokaa, emmekä haalisi jenkkien geenimanipuloituja "moderneja ja ilmastoystävällisiä" ruokia. Tekisimme kuin sukupolvi sodan jälkeen, nostaisimme tämän maan itse. Emme myymmällä kaiken mitä meillä on, tehtaat ja verovarat ulkomaille, vaan meille - Suomalaisille, kotimaahan.

Joten niin, monta syytä meillä on tätä menoa herätä aamuisin töihin? Luoja toivon, että jos lapsia joskus meille siunaantuu heillä on hyvinvointivaltio sanan varsinaisessa merkityksessä, eikä poliitikkoja johtamassa maata joiden oman pankkitilin ja intressien etu ajaa Suomen kansan, meidän 5 miljoonan ihmisen ohi.

Muutosta. Sitä voi yksikin ihminen saada aikaan, niin hyvää kuin pahaa. Kysymys kuuluu, miten me saamme nämä hiljaiset ja kiltiti puurtajat barrikaadeille? Jos pysäytetään koko Suomi, oikealla yleislakolla eikä tällaisella "oli siellä 30 000 ihmistä" - tehdään, kuten AKT teki, koulut, sairaalat, yritykset kiinni. Taksit, junat, bussit pois liikenteestä. Kunnes hallitus herää ja alkaa tehdä oikeita päätöksiä. Vaan mistä rohkeus tähän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.