keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Arkiruokaa ja piikkejä

Tasaannuin hieman avauduttani viime viikolla pari päivää putkeen kotona aiheesta radi. En voi sille mitään, että se tuntui (ja osin tuntuu yhä) hirveän epäreilulta. Onneksi on koulun ja työn pohjalta taustaa diabeteksen hoidosta joten mitään uutta ja mullistavaa radi-diagnoosi ei tuonut. Lähinnä minua kiinnosti miten se vaikuttaa loppuraskauden seurantaan ja synnytykseen.

Harmitusta hieman aiheutti myös se, että rv26 ja 27 mahakuvat piti ottaa - no ei otettu. Viimeisen kolmanneksen vaihduttua otettiin kyllä heti mahakuva, jos sieltä onnistuneita otoksia löytyy jahka kuvat koneelle kamerasta puran, voisin tännekin jakaa uusinta kuvaa kasvaneesta pallosta. Hääkuvia muuten odotellaan yhä, nyt ehkä uskaltaisin alkaa hätyyttelemään varoen valokuvaajaa, ollaanhan me oltu jo reilu kuukausi aviossa <3

Lomarahat tulevat maksuun huomenna. Jättipottia ei ollut odotettavissa, kiitos lomarahojen leikkausten ja kuukausipalkkalaisena myös 4pv:n oleminen opintovapaalla vielä tämän kuun alussa verotti. Nostin myös 3 prosenttiyksiköllä vero% sekä palkan, että etuuksien suhteen välttääkseni mätkyjen saamisen myös ensi vuonna.

Osan lomarahoista tuhlasin tilaamalla OzBaby liikkeestä vauvalle matkarattaat, vauvapesän pöllökuosilla, parit äitiysleggarit ja vaipparoskiksen. Kummipojan isä suositteli ko. liikettä, he olivat sieltä tilanneet uudet matkarattaat edullisesti. Mies "koeajeli" ko. matkarattaita siinä kylässä ollessamme ja päädyimme tilaamaan vastaavanlaiset kuin heillä, mutta eri merkkiset. Vaipparoskiksesta saatiin myös suositusta mallista joka pitää hajut tiukasti roskiksen sisällä, miinuksena kuulema hieman kalliimpi roskapussien hinta, mutta kahden koiran ja kissan taloudessa plussa siitä, ettei vaipat ole niin helposti saatavilla (syötäväksi...) ja hajuhaitat vähenee edes vähän. Kiitos alekoodin, koko tilaukselle tuli hintaa alle 270 euroa lopulta.
Värimaailma pysyy samana kuin omissa vaatteissa 

Pöllöjä! <3
Eilen hain neuvolasta verensokerimittarin ja käytiin ruokavaliota läpi. Mittaaminen on toisilta kyllä tuttua puuhaa, itseä en ole kyllä aiemmin joutunut pistelemään. Seurantaa on positiivisen harvakseltaan, 2 mittausta viikossa joka toinen viikko. Jos sokerit pysyy viitteissä. Silti vähän pohdin, että mitä hiivatin hyötyä "noin harvasta" mittailusta on, no kai viisaampien mielestä on jotain hyötyä. Alussa suositeltiin useampaa mittausta, joten tarkoitus on tällä ja seuraavalla viikolla mitata kahtena päivänä. Saa samalla vähän käsitystä miten omat verensokerit käyttäytyvät. Painoa on (kotivaa'an) mukaan tullut nyt 5.4kg joten jos paino, sokerit ja SF-mitta pysyvät normaaleina loppuun asti, ei radi aiheuta neuvolaseurannan tai vauvan koon suhteen erillisiä toimenpiteitä tai seurantaa. Aha. No siis sitten vain toivomme, että möttönen ei halua kasvaa kovin suureksi ennen synnytystä. Ensimmäisten 3 mittauksen mukaan sokerit ovat täysin normaalilla tasolla, ähäkutti!

Politiikkaa olen seurannut uutisista, ihan loistava farssi. Lähinnä pohdin pitäisikö tässä itkeä vai nauraa. Toivon opposition jättävän epäluottamuslauseen hallituksen toiminnasta, ei tuollaista pelleilyä voida ihan aikuisten oikeasti katsoa läpi sormien. Päätetään hajottaa hallitus, eipäs kun keksitään hatusta uusi puolue joka koostuu PerSu loikkareista, loistavaa pidetäänkin hallitus koossa ja runnotaan kaikki älyttömyydet koskien työttömiä ja sote-uudistusta läpi. Trumpin oikeusfarsseista rapakon takana puhumattakaan.

Onnellisesti silti suljen silmäni kaikelta kurjalta ja nautin raskaudesta tässä vaiheessa.

Arkiruokaa terveellisenä ja ei liikaa hiilareita sisältävänä mallina oli eilen lettujen muodossa. Etsin juureslettuihin ohjetta joka vaikuttaisi hyvältä ja alla olevalla ohjeella mieskin söi ruokaa mukisematta joten ilman kuvia - tälläkertaa, arkiruoka-ohjetta, olkaa hyvä.


Juuresletut

4 perunaa
4-5 porkkanaa
150g lanttua
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
2dl maitoa
Suolaa
1-2dl juustoraastetta 

Kuori ja keitä juurekset läpikypsäksi. Soseuta hienoksi sauvasekoittimilla. Vatkaa kulhossa 2 munaa, 1½-2dl maitoa ja 2dl vehnäjauhoja, lisää juuressose taikinan sekaan. Jos on liian paksua lisää vähän maitoa. Lisää suolaa maun mukaan ja 1-2dl juustoraastetta.

Paista lettuja reiluja ruokalusikallisia pannulla molemmilta puolilta kunnes kestävät kasassa ja ovat kauniin ruskeita.

Kermaviili-avokado kastike

1prk kermaviiliä
1 kypsä avokado
2rkl majoneesia
Mausteita oman maun mukaan

Muussaa avokado hienoksi kulhossa, lisää joukkoon kermaviili ja majoneesi (minulla oli Poppamiehen mango-habanero majoneesia). Lisäsin hieman chili-suolaa ja valkosipulijauhetta ja maustumaan jääkaappiin lettujen paiston ajaksi.

Lisukkeena meillä oli vielä uunissa paistettua pekonia, jonka voi luonnollisesti halutessaan skipata.

Remontti on edennyt siihen pisteeseen, että vessassa on jo allaslaatikosto paikallaan, siitäkin voisin ottaa kuvia tänne jaettavaksi kun kameran esiin kaivan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.