sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Ristiäiset


Meillä oli 7.10 lauantaina yksi suurimpia päiviä, pienen vielä nimeämättömän ihmeemme ristiäiset. Kuulumme molemmat kirkkoon joten luonnollisesti vauva kastettiin myös uskoon. Itse kastaminen tapahtui kotikirkossa, samassa jossa meidät vihittiin vajaat 5 kuukautta aiemmin. Kahvitukset pidimme kotona kummien, isovanhempien ja sukulaisten kera.


 Suolaisten tarjottavien lisäksi tilasimme pitopalvelulta saman kakun neidin ristiäiskakuksi joka meillä oli hääkakkuna. Koristeet olivat hyvin yksinkertaiset ja kauniit.


Kahvitukset mentiin muumi-teemalla läpi. Oli muumimukit, muumikulhoissa tarjolla sokeria ja maitokannu oli myös muumisarjaa. Teelaatikko oli sekin muumia, kuten servetitkin. Häissämme pöydät oli nimetty muumihahmojen mukaan. Vaikea siis tuskin kenenkään arvata, että me molemmat pidämme miehen kanssa (vanhoista ja alkuperäisistä) muumeista ja lapsemme tullaan ehdottomasti muumi-aivopesemään pienestä pitäen.

Omissa häissäni en juuri itkenyt, mutta eilen ei meinannut kirkossa itkusta tulla loppua. 8 vuoden odotus konkretisoitui papin puhuessa Jumalan ihmeestä, joka meille on annettu. Papin puhe muutenkin oli vähintään yhtä koskettava mitä häissämmekin. Virret olivat myös äitihormoneille liikaa, pystyin ehkä puolet laulamaan ääni käheänä ja loppuaika meni silmiä pyyhkiessä. Meille suotu, pieni suuri ihme joka sai kasteessa nimen Hilla Raija Johanna. Sain kunnian kertoa nimen minkä olimme lapsellemme valinneet ja sekin oli vaikea hetki. Raija nimen kohdalla ääni sortui, Raija-mummi oli minulle kuin äiti, isomummoni joka on jo edesmennyt. Päätin teini-iässä, että jos saan omia lapsia toiseksi nimeksi tulee isovanhempani nimi, kumpi tuleekaan, tyttö tai poika. Johanna-nimestä mies piti ja se kulkee miehen suvussa. Lapsemme oli heti ensimmäisestä elinpäivästään lähtien aivan Hillan näköinen, joten hän itse kertoi meille nimensä selvästi. Aiemmat nimipohdinnat joita meillä oli, eivät hänelle sopineet lainkaan. Joten nyt hänellä on nimi ja kummit jotka olivat otettuja kunniatehtävästään ja halukkaita osallistumaan kanssamme lapsen kasvatukseen ja olemaan aktiivisesti mukana hänen elämässään, enempää emme voisi vanhempina toivoa <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.