torstai 28. joulukuuta 2017

Että sellainen vaihe

Meillehän on siunaantunut erittäin hyvin nukkuva lapsi. Suhteellisen pienestä pitäen Hilla nukkui 3-4 (jopa joskus 5) tuntia vaunuissa aamupäivällä. Loppupäivän rytmi oli syömistä ja unta vaihtelevasti. Yhteensä Hilla on nukkunut noin 4-6 tuntia päiväunta pätkissä. Yöunet ovat olleet 12 tunnin luokkaa.

Vaan sepäs ei nuku enää. Nyt iski uusi vaihe. Ainakin Preglife sovelluksen mukaan. Vaunuissa nukutaan 20min - 1 tunti ja sitten ei tule nukkumatti uudelleen, ei millään. Loppupäivä on itkua, kiukkua, silmien hieromista ja haukottelua, vaan ei nukuta. Pisimmillään Hilla on hereillä 5 tuntia putkeen. Ja meidän pienelle 2 tuntia on jo suoritus. Joten voitte uskoa, mikä kiukkupylly meillä nyt asuu. Ei nukuta tissille, ei kantoliinaan. Ei vaunuihin eikä syliin. Plussaa tässä vielä se, ettei iskä kelpaa läheskään yhtä hyvin kuin aikaisemmin, se on äiti tai ei mitään. Eikä aina se äitikään ole hyvä. Yöunet eivät ole pidentyneet yhtään ja yöt menevät yhä ruokaa joka toinen tai kolmas tunti - kaavalla. Kieltämättä vähän kaipaisi jo niitä öitä kun syötiin vain kaksi kertaa.

Joten äidin oma aika on hieman kortilla. Joulupäivänä kävin tunnin lenkin (ja koekävelemässä uudet nastakengät!) Fadon kanssa. Kotiin tullessa oli huutava pikkuapuna iskän kanssa ovella vastassa. Tänään olisi taas tiedossa tunnin reipas lenkki ystävän kanssa, saas nähdä mitä kotona odottaa, kun lenkiltä kotiudun. Hieman on väsynyt fiilis kotona molemmilla, kun apunaa kiukuttaa kaikki mahdolliset asiat ja hyväntuulinen pikkuipana on lähinnä muisto vain.

Tällä koristeella aloitettiin kuusen koristelu 
Joulupyhät menivät muuten onneksi ihan hyvin. Aatto oli rankka pienelle, kamalasti ihmisiä - vaikkakin tuttuja - ja sylistä toiseen hyppäämistä. Illalla iski totaalinen tipahdus, ja lopulta hirmuiden väsyhuudon kanssa painelin yläkertaan ja apuna tissille. Nukahti tunnissa yöunille, valvottuaan sitä ennen yli 5 tuntia putkeen. Joulupäivä oltiin ihan omalla porukalla kotona, mutta nukkuminen ei ollut sen parempaa kuin aattonakaan. Tapanina oltiin pääosin kahdestaan Hillan kanssa, isämies lähti juhlimaan ystävänsä synttäreitä. Kun talo hiljeni, otti Hilla sentään 3 tunnin edestä univelkoja takaisin äitin sylissä <3

Valkea joulu! <3
Paketteja tuli hurjan paljon itse kullekin. Hilla sai uusia vaatteita joita toivottiinkin, hyppykiikun, satumitan, satukirjoja, uuden lelun, myssyjä, hanskoja, uimavaipan tulevaa vauvauintia silmälläpitäen ja ties mitä kaikkea muuta. Äitin paketeista löytyi tosiaan uudet, erittäin tarpeelliset nastakengät, treenivaatteita, muumimuki ja kovasti toivottu Iittalan taika-sarjan kannu. Isämies oli ollut niinikään kiltti ja löysi uusia vaatteita, sukkia, man caveen rekvisiittaa, suklaata ja myöskin uudet nastakengät omista paketeista. Meillä on ilmeisesti asunut kovasti kilttejä ihmisiä kun pakettien määrää katsoi.

Aito - taatusti variseva joulukuusi 
Vuoden loppu lähenee, seuraavaksi voisi pohtia tämän vuoden yhteenvetoa ja ensi vuoden toiveita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.