perjantai 11. elokuuta 2017

Listoja ja hankintoja

Raskauden loppua kohden mentäessä olen joutunut, tai minun ollessa kyseessä, ehkä saanut, tehdä listoja listojen perään.

Kylpyhuoneremontti alkaa maanantaina. Sauna, kylpyhuone ja takkahuone puretaan atomeiksi ja kaikki menee uuteen uskoon. Pinta-alallisesti puhutaan melkein koko lisäsiiven kokoisesta pinta-alasta, yli 30m2. Olen kierrellyt rautakauppoja ja pohtinut laattavalintoja. Yrittänyt listata mitä kaikkea remonttimies tulee tarvitsemaan ja varsinkin näin heti alussa. Lämminvesivaraajan paikka vaihtuu kylpyhuoneen nurkasta lauteiden alle, pesukone siirtyy vessasta kylpyhuoneeseen joten isompia muutoksia saa tehdä. Olemme olleet toukokuusta asti ilman pesukonetta, onneksi anoppila on alle 2 kilometrin päässä joten siellä olen käynyt pyykit pesemässä. Yllättävän nopeasti siihenkin tottui. Viimein sain tällä viikolla valittua meille laatat ja vielä helposti. Kävin liikkeessä jossa piti olla poistoja, poistot olivat kaikki melkein loppu. Varastotavarasta katsottiin, mitä olisi tarjolla ja edessä oli malliseinä jossa olivat juuri ne laatat jota meille tahdon. Olin siis helppo asiakas, osoitin seinää ja tokaisin "nuo". Ja säästin, useamman satasen verrattuna siihen, mitä olin budjetoinut. Niin, ja tuleehan meille myös uusi ovi, tähän saakka lisäsiivessä ei ole ollut ulko-ovea - no ensi viikolla siellä on. Helpottaa kuraisten koirien ja rattaiden kanssa aivan suunnattoman paljon. Ovi auki ja pesuhuone on heti siinä, takkahuoneeseen tulee laattalattia (on siellä kyllä nytkin) joten sinne saa sitten vaunut ja koirat kuivamaan. Tämän hetkiselle ulko-ovellemme nousee 5 porrasta ja vanhalta puolelta lisäsiipeen sisäkautta menee vielä 3 porrasta. Tuulikaappi on sen verran pieni, että vaunut eivät sinne mahdu, joten siinä sitten olisikin roijaaminen kun yrität ulko-oven kautta saada takkahuoneeseen vaunut siirrettyä - sisäkautta. Ei onneksi tarvitse tähän rumbaan ryhtyä!

Miinuksena tässä on myös se, että ensi viikolla meiltä loppuu lämmin vesi. Kun purku on edennyt siihen vaiheeseen, että varaaja lähtee, lähtee lämmin vesi. Onneksi meillä on ulkosauna ja vesipata, että kotonakin pääsee pesulle. Jännitystä toki tuo tähän se, miten nopeasti uusi varaaja saadaan paikalleen, eli jos vauva syntyykin etuajassa saan lämmitellä pyllynpesuvedet joko puuhellalla, vedenkeittimessä tai ulkosaunan vesipadassa. No on sitä vauvan pyllyt pesty ennen vesijohtojen aikaakin joten ei turhaa stressiä.

Sunnuntaina kasataan makuuhuoneeseen vaatekaappi jonka viimein - kahden vuoden asumisen jälkeen - sain meille ikeasta tilattua. Samalla laitetaan vauvaa varten valmiiksi pinnasängyt sun muut. Ensi viikolla pitää lähteä ostamaan puuttuu - listalta tavarat, imetysliivit, vaippoja, patjasuojuksia, parit tuttipullot, itkuhälyttimien toimintakin pitäisi testata... Sairaalakassia en ole vielä pakannut, mutta sain sentään listattua mitä sinne pitäisi pakata.

Supistuksia tulee joka ilta, enimmäkseen harkkamallisia yhä, mutta parit tuntuvammat. Neuvolalääkärissä ei kuitenkaan vielä edistystä, pää on hyvin alhaalla ja lähtökuopissa, mutta paikat kiinni. Äitipolille pyysin lähetteen radin takia ja odottelen sieltä soittoa. Toivottavasti päästään ylimääräiseen ultraan, eniten pelottaa, onko nämä ylitykset (ja miten paljon sokereissa on heittoa ei-mittauspäivinä) vaikuttaneet negatiivisesti vauvaan.

Kasvimaalta olen saanut muutaman oman kesäkurpitsan, joten täysin hukkaan ei mennyt tämä kesä siltä osin, vaikka kitkeminen on jäänyt aika nollaan. Kasvimaa muistuttaa enemmän kukkaniittyä, mutta urheasti parit porkkanat, kesäkurpitsan ja kurpitsan varret taistelevat elintilastaan. Improvisoitu kurkkutalo myös näyttää toimivan, kaksi kurkkua on ainakin tulossa! Omavaraisuutta se on pienikin omavaraisuus, ainakin sen verran, että sain kuitattua siemenpussien hinnat tällä sadolla. Hain myös naudanlihoja pakkaseen lähiruokaringistä eilen, nyt on muutama kilo jauhelihaa, ulkopaistia pataruokia varten, maksaa koirille sun muuta. Syksyyn valmistautuminen alkaa pikkuhiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.