perjantai 25. elokuuta 2017

Mitä vauva kustantaa?

Jossain vaiheessa raskautta tuli ajankohtaiseksi tehdä hankintoja. Tulostin ehkä vasta kesäkuun tienoilla listan, mitä kaikkea olisi hyvä olla kun nyytti kannetaan sairaalasta kotiin.
Suurimman osan kaikesta olen hankkinut käytettynä. Toki uutenakin on ostoksia tullut tehtyä, mutta yllättävän paljon ainakin ensimmäiseen pieneen ihmiseen uppoaa rahaa. Se, miten paljon kaikkea turhaa on tullut hankittua, selvinnee sitten, kun käyttäjä on ulkoistunut mahan tälle puolelle. Suppeaa listaa jos tähän kasaisin lukijoiden iloksi, meiltä löytyy tällä hetkellä:

Nukkumiseen liittyvät asiat
- Pinnasänky, patja + petauspatja, reunasuojus ja mobile
Sänky käytettynä. Patjan+petarin osti anoppi uutena, niitä en käytettynä halunnut homeriskin vuoksi. Mobilen ostin myös käytettynä, reunasuojus mallia ikea ja sen hankin uutena. Sängylle tuli hintaa ilman patjoja (joiden hintaa en anopilta tullut kysyneeksi) noin 70e.

- Kehto, puinen ja käytettynä 40e. Kehtoon laitoin äitiyspakkauksessa tulleen patjan.

- Lakanoita, pussilakanoita, peittoja (4kpl...), vilttejä, villakapalo, unipusseja. Peitot ovat kaikki saatuja, lakanoita ostin pari settiä ikeasta, anoppi toi yhden, ystävältä sain pari pussilakansettiä. Villakapalon neuloin itse. Näihin on uponnut karkean arvion mukaan noin 60e.

- Unipesä. Uutena, hinta 45e.

Ihan itse tein - ja siltä se näyttääkin. Olisin tarvinnut hupun ohjeiden tulkintaan avuksi luottoneuleohjaajani mutta näillä mentiin

Pinnasänky kasattuna jotta kissa ehtii totutella. Ja tuo ovi - yhä maalaamatta (kuten kai joka remonttikohteessa jokin aina kesken)
Ulkoilu
- Yhdistelmävaunut. Ostin ystävältä joka myi meille ne 100 euron (pilkka)hintaan.

- Matkarattaat, uutena, hinta 199e.

- Turvakaukalo, saatiin miehen kummitytön perheeltä, sopivasti uutena ostettu ja kolaroimaton, vuosi käyttöikää jäljellä eli juuri meidän tarpeisiin ajallisesti soveltuva.

- Juoksurattaat, nämäkin saatiin ilmaiseksi sukulaisperheeltä.

- Lämpöpussi turvakaukaloon, löysin wallaboon lämpöpussin käytettynä 20 eurolla.

Vaatteet
- Bodyja, paitoja, potkuhousuja, sukkahousuja, housuja, pitkähihaisia, tumppuja, sukkia, myssyjä... Suurin osa saatuja tai äitiyspakkauksesta. Kirpparilta olen ostanut muutamia vaatteita, lähinnä 62-68 koossa, sekä sukkia ja talvitumppuja tms. Uutena ostin kotiutumishaalarin (fleece) ja arviolta olen vaatteisiin noin 60e käyttänyt rahaa.  

Hoitovälineistöä
- Amme ja siihen jalat, saatiin tuttavaperheeltä.

- Äitiyspakkauksessa tuli kylpylämpömittarit sun muut pesuhetkiä ajatellen. 

- Harsoja ostin ikeasta useamman paketin, taisi mennä noin 30e.

- Hoitoalusta ja 2 päällistä ikeasta, reilut 35e. Toinen hoitoalusta ystävältä saatu.

- Puinen hoitotaso pinnasängyn päälle jotta yöllä ei tarvitse alakertaan lähteä vaippaa vaihtamaan, käytettynä 20e. 

- Malm lipasto hoito"pöydäksi" ikeasta 69e. 

- Korit lipastoon hoitotarvikkeiden järjestyksessä pitämiseen 13e. 

- Vaippoja, tuttipulloja 3kpl, puhdistuspyyhkeitä, nännivoidetta itselle, liivinsuojia, korviketta varalle, valo lipaston yläpuolelle, vanupuikkoja, vanulappuja, talkkia, sinkkivoidetta, imetysliivit... Osan sain ystävältä "selviytymispakkauksessa", osa tuli äitiyspakkauksessa ja osan ostin itse. Arviolta rahaa mennyt noin 160e. 

Muuta?
- Itkuhälytin saatiin tuttavaperheeltä

- Vaipparoskis uutena 20e

- Mobile häiden jälkeisen matkan tuliaisina vajaa 10e. 

Eli rahaa on mennyt, vaikka paljon on hankittu tavaraa käytettynä, saatu ja sukulaiset ovat ostaneet tarpeellisia asioita kun ollaan pyydetty.  Nopean laskutoimituksen mukaan noin 900 euroa. 

Vielä silti puuttuu:

- Kylpyöljyä tms. 
- Toinen hupullinen vauvapyyhe
- Pieniä pyyhkeitä pyllypyyhkeiksi vaipanvaihtoon
- Patjansuojus omaan sänkyyn sekä kehtoon
- Särkylääkkeitä itselle ja vauvalle tarvittaessa
- Rintapumppu
- Toiset imetysliivit 

Nyt on ollut kipeämpi viikko. Supistelee aamusta iltaan, enimmäkseen yhä huomaan vain mahan kovettumisena. Kuitenkin painetta alkaa tuntua jo jalkovälissä, kävely sattuu aamuisin yhä enemmän ja lonkkakipu josta toukokuussa avauduin - ja kärsin eritoten häiden jälkeen - palasi vasemmalle. Vauva on muutenkin vähän enemmän vasenvoittoisesti mahassa ja se tuntuu selvästi kovempana kipuiluna vasemmalla puolella alakroppaa. Toivon kuitenkin, että kaikki nämä kolotukset ja jomotukset valmistelevat paikkoja synnytystä silmälläpitäen joten en ole näitä kovin ikävinä tai häiritsevinä vielä kokenut. 

Neuvolassa maanantaina sovittiin, etten tulisi enää laskettuna päivänä (4.9) kontrolliin vaan hän voisi syntyä ennen sitä. Hartiat olivat ihan nivusten tasolla, päätä totesi terveydenhoitaja ettei lähde edes painelemaan kun kipeät ovat paikat muutenkin. Häpyliitos eritoten. Painoa on tullut nyt ensimmäiseen neuvolakäyntiin verraten (viikolla 9+) 8kg, erittäin maltillisesti siis. 1.5 viikon ajan olen saanut joka yö nousta vessaan - paitsi viime yönä! Pienistä asioista sitä tässä vaiheessa täytyy olla iloinen. Sairaalakassi on yhä pakkaamatta. Tänään jos illalla ei sada, otetaan miehen kanssa mahakuvat. Viikolla keitin ensimmäistä kertaa itse hilloa, omista karviaisista, että tulisi niitäkin hyödynnettyä edes johonkin. Katsotaan kuinka hillon käy - siellä purkki nököttää kellarissa kurkkujen vieressä. 
Mahakuvia aikajärjestyksessä muutamalta eri viikolta, viimeisimmät parin viikon takaa 

Yllätys babyshowerit ja vaippakakku jonka sain, on se hieno! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.