perjantai 8. syyskuuta 2017

Syyskakku

Koska mammalomalla on liikaa aikaa ja selvästi liikaa inspiraatiota - osasyynä ruokaohjelmat - tuli eilen illalla pyöräytettyä "vois kokeilla" kakku. Pakkasessa on viime syksyltä yhä omenasosetta enemmän kuin tarpeeksi. Ja töissä törmäsin omena-puolukka kuivakakun ohjeeseen jonka tietenkin unohdin kirjoittaa ylös. Siis sovelletaan ja testataan - mallilla mentiin jälleen! Alla helppo, nopea ja toimiva resepti, olkaa hyvät!

Omena-puolukka kakku
1dl sulatettua voita (tai öljyä)
2 kananmunaa
Noin 3dl omenasosetta
4dl vehnäjauhoja (1 desin voi halutessa korvata talkkunajauhoilla kuten itse tein)
1dl sokeria (tai jos haluat makeampaa laita enemmän)
1tl kanelia
1tl kardemummaa 
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
2dl jäisiä puolukoita

Sulata rasva kulhossa ja laita hetkeksi jäähtymään. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää jäähtyneen rasvan joukkoon munat ja omenasose. Sekoita kuivat aineet sekaan ja vatkaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeisenä puolukat ja sekoita. 
Paista 170c (itse paistoin kiertoilmalla) uunin alatasolla noin 33-35 min. Kakku jää sisältä sopivasti mehevän kosteaksi. 

Kakku uppoaa hyvin ihan sellaisenaan, mutta voisin kuvitella hyvin myös vaahdotetun vaniljakastikkeen toimivan kakun kaverina. Eikun kokeilemaan eri tarjoiluehdotusten kera!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.