sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Messuilua

Kävimme eilen miehen kanssa Love Me Do messuilla Helsingin kaapelitehtaalla. Poikkeuksellisesti auton sijaan käytimme VR:n palveluja, joten matkustus sujui sujuvasti ja leppoisasti sekä ripeällä vauhdilla.
Messuilla oli ihmisiä suhteellisen paljon, aivan mielettömän hyvää lattea sekä paljon ständejä. Toki hieman harmitti, että suuri osa oli palveluja jotka siis palvelevat pk-seudulla asuvia, itse muutaman sadan kilometrin päässä Helsingistä asuvana en juuri hyödy pk-seudun pitopalveluista tai kukkaliikkeistä.
Kuitenkin, saimme muutamia loistavia vinkkejä mm. kutsukorttien suhteen omiin häihimme. Rikoin myös ensimmäisen kerran tipattoman tammikuuni ja antauduin houkuttelevan skumppapöydän edessä juomaan lasin skumppaa. Osin sillä ajatuksella, josko meidän alkumaljoina tarjottaisiin ko. skumppaa noh, skumppa oli ihan hyvää, mutta ei meidän häihin. Meillä on yksi suosikki kyllä jo kiikarissa, täytyy selvitellä löytyykö sitä tuolta hieman etelämmästä :)

Messuilua

Olen myös Pinterestiin yrittänyt ahkerasti etsiä ideoita, vaan tuntuu, että sekin on haastavaa sillä vähän joka kuvassa on jokin asia joka ei miellytä. Siksi taulussa taitaa olla kuvia kymmenisen kappaletta. Aikaa onneksi on yhä.

Yksi idea pöytäkoristeiksi, tosin erivärisillä kukilla kiitos
Juhlapaikan suhteen olemme päässeet kahteen eri vaihtoehtoon joista toista täytyisi päästä katsomaan niin juhlapaikka ongelmakin ratkeaisi sitten sen suhteen. Toisessa olemme olleet vieraina useammissa häissä ja tiedämme paikan toimivuuden yms. Toisessa mies on ollut useasti minä en ole sisällä käynyt koskaan. Kirkon vieressä olevan juhlapaikan hylkäsimme sillä se toimii myös liikuntasalina joten ikkunoissa on kalterit... Ja tila on turhan pieni, pääsaliin mahtuu noin 80 henkeä ja meidän vieraslistalla on tällä hetkellä 84 nimeä (+bändi ja kuvaaja) joten pyrimme löytämään tilan johon mahtuu noin 100 henkeä, jottei tarvitse istua kuin sillit suolassa :)

Seuraavaksi täytyisi alkaa kilpailuttaa pitopalveluja tällä seudulla, olen budjetoinut tarjoilijoineen noin 2500e pitopalveluun ja hääkakku vielä erikseen. Täällä on kaksi loistavaa konditoriaa joista ajattelin kummastakin pyytää tarjouksen hääkakusta. Eilen messuilla oli muutamia kakkuja esillä ja mitä luultavimmin haluamme yhden, suuren "silinterikakun" kuten rakas kälyni ko. kakkuja nimittää. Millaisen värisellä kuorutteella ja koristeilla sitten on vielä aivan hämärän peitossa.

Aloitimme myös häämuistilistan täyttämisen ja tarkemman tarkastelun ja totesimme, että suuri osa "12kk ennen häitä" listasta on joko pohdittu tai tehty jo. Joten sikäli olemme hyvässä tilanteessa. Toki mielekkyyttä tähän tuo ehdottomasti myös se, että olen kaasona ystäväni toukokuisissa häissä, toinen ystäväni vihitään heinäkuussa ja kolmas tämän vuoden elokuussa joten ehdimme olla kolmissa eri juhlissa ennen omia häitämme, saamme varmasti sieltä myös hyviä ideoita ohjelman, koristeiden ja yleisesti koko hääjuhlan suhteen.

Muutoin kevään osalta alkaa kalenteri täyttyä, on koiranäyttelyitä, opiskeluviikkoja ja ohjelmaa enemmän ja vähemmän, kuten aina kesää kohti mentäessä. Pakkasetkin alkoivat lauhutua ja kotona on taas hieman mielekkäämpää olla, viime keskiviikkona keittiön sisälämpötila oli 14 astetta joka tarkoittaa siis useamman tunnin ahkeraa lämmitystä ja seuraavana aamuna lämpötila ei lämmityksestä huolimatta ollu 17 enempää. Nyt koko talon sisälämpötila on 21 asteen tuntumassa ja ulkona vain 4 astetta pakkasta. Perjantain -29 ihan kiitettävä lämpeneminen tapahtunut. Silti toivon, että pakkanen pysyisi 10 asteen tuntumassa, nämä nuoskaa/liukasta/räntää +2 kelit kuuluvat mielestäni enemmän maalis-huhtikuulle kuin tammikuun loppupuolelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.