lauantai 2. tammikuuta 2016

Vuoden eka kuvapläjäys

Olkaa hyvät - tällä kertaa ilman pidempiä romaaneja ^_^
Olohuone 3.1.2015 vanhan omistajan aikaan

Olohuone aika tarkkaan samasta kohtaa kuvattuna 2.1.2016

Olohuone toisesta kulmasta 3.1.2015

Jaaaa remontin jälkeen 2.1.2016
Mallia lumihiutale enkelikello

Tuttu lyhty löysi paikkansa pianon päältä

Amaryllis suvaitsee aueta viimein
Joululahja, kabinetin valaistus - ruokatilassa toistaiseksi ei sähköjä

Keittiön välitilan laatat ja vadelmaglögi pullo jota en kyllä upean ulkomuodon vuoksi raaski hävittää

Pieni yksityiskohta keittiön verhotangossa

Vaimomatskua leipoo vieraille, uuni ja keittiön laatat

Tapaninpäivän jälkeen meillä kävi myös vieraita tuhoamassa viimeiset kakkupalat :)

 Tänään olen siis purkanut vaatteita, hakenut yläkerrasta tavaraa alas joka viimein alkaa löytää paikkaansa. Siirtänyt yöpöytäni romujen alta sängyn viereen, sillä majailemme mitä luultavimmin vielä usean kuukauden takkahuoneessa. Tosin, en valita, mittarin näyttäessä -16 ulkona on takkahuoneessa kivan lämmin, tulen loimutessa ja levittäessä lämpöä. Leivoin pikaisen marjapiirakan kotikokin ohjeen mukaan, sitä mitä siitä tuli, en osaa vielä sanoa. Lisäksi lämmitin, pesin pyykkiä, kohta laitan puuhellaan tulet jotta sopii sitten isännän ja vieraiden saapuessa keitellä pannukahvit. Puuhella nimittäin viimein vetää, kohisemalla. Ehtihän se melkein 2kk toimittaa koristeen virkaa, mutta isäntä 1- hormi 0 lopulta!
Nyt oikaisen jumiutuneen selkäni hetkeksi sohvalle ja jatkan isännän villasukkien neulomista. Loppuun vielä yllä kuvatun browniepohjaisen hyydykekakun resepti, olkaa hyvät :) 

Brownie-pohja:
150g tummaa suklaata
100g voita
2,5dl sokeria
2 kananmunaa
2rkl kaakaota
1tl vaniliinisokeria
2,5dl vehnäjauhoja

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keskenään voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan ja lisää mukaan sula suklaa. Sekoita seuraavaksi keskenään siivilöity kaakao, vaniljasokeri ja jauhot ja yhdistä jauhoseos taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
HUOM: minulla 30min ei ole koskaan riittänyt sellaiseen lopputulokseen, että olisin tyytyväinen, joten oman uunin ja kypsyysasteen mukaan kannattaa ottaa minuutteja sinne-tänne muutama.

Mousse (mustikoista tai metsämansikoista, yllä oleva kakku on tehty metsämansikoista)  
6 liivatelehteä
3 kananmunan keltuaista
n. 4dl /250g metsämansikoita
1dl tomusokeria
1prk valkosuklaa-lime rahkaa /kermaviiliä maun mukaan
2dl vispikermaa

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita metsämansikat hienoksi soseeksi esim. tehosekoittimessa. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi ja lisää seokseen mansikat. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita seos muna-sokeri-mansikkavaahtoon. Sekoita joukkoon rahka (tai kermaviili). Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita taikinaan. Kaada seos jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia. (Itse olen aina pitänyt yön yli kakkua jääkaapissa jähmettymässä).

Olen tehnyt saman kakun myös mustikoilla ja kermaviilillä ja se on täysin toimiva yhdistelmä. Joulun vuoksi halusin kokeilla hieman sovellettuna joten korvasin kermaviilin valkosuklaa-lime rahkalla ja mustikat metsämansikoilla joita laitoin yhden 0,4l orthex-rasiallisen, saman verran olen yleensä mustikoita laittanut sen tarkemmin määrää mittailematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mielipiteesi otetaan vastaan ilolla, samoin kuin positiiviset ja negatiiviset kommentit :) 14 päivää vanhemmat tekstit kiertävät sensuurin kautta.